Непрочетено мнение
от Малчев 23 » чет сеп 15, 2011 3:51 pm
/НЛО-продължение/
Дадоха ми Курс около 30 градуса.Когато прелетях Панагюрище от КП ми казаха ,че отметката наближава Плевен.Малко след това един непознат глас се включи с репликата:,,Аз го виждам." Попитах го къде е?.Отговорът се позабави:,,Мина над мене и отива на изток." Разбрах,че това е дежурен по свръзки на Згалево.Разбрахме се аз да прелетя над него в северен курс и той да ми каже къде е това чудо.Когато бях над Згалево ,той ми каза да гледам на дясно.И тогава го видях:Блестящо леко сплеснато сферично тяло на около 30-40 км.от мен и доста по-високо.Включих форсажа и започнах да набирам височина.Имах чувство,че това тяло ме изчака и след това започна да се отдалечава.Над Бяла имах височина 21000 м.От земята ми наредиха да презаредя оръдието.Когато посегнах към кнопката,Това непознато в моята практика тяло рязко пое нагоре и когато набра височина около 30-40000 м. отново застина на едно место.Погледнах към приборите.Червената лампа ,,Авариен остатък" светеше,От 21000 м. насочих самолета кум Графа и кацнах от обратния старт.На земята ме посрещна командирът на полка и ВКР-то.Затвориха ме във височинния дом.След около час долетя ген.Велков с още двама.Няколко пъти им разказах всичко,Накрая ген. Велков ми нареди:,,Забрави всичко! На никого нито дума!"След години един съветски писател разговаря с мене и заключи:,,Типичен случай на преследване на НЛО."
Човекът от Згалево е бил войник-свързочник,който е виждал всичко от прозореца.С него така и не се видяхме.Все пак исках да си остана летец.Ето това е историята.