Да подкрепим Ганчо Каменарски в конкурс за снимка от Афган

Спотърстване, фото техника и всичко свързано с темата
Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Да подкрепим Ганчо Каменарски в конкурс за снимка от Афган

Непрочетено мнение от Грозев » съб фев 20, 2010 2:10 pm

Това е послание от журналиста и мой личен приятел Ганчо Каменарски, чийто статии сте чели не веднъж в АЕРО.

Приятели,

Нуждая се от вашата приятелска подкрепа. Участвам в конкурс на НАТО за снимки от Афганистан. Изпратил съм няколко от най-добрите си, но една още в Кабул я признаха за „извънземна”. Всъщност търся подкрепа не за себе си, а за тази снимка. Ако ви хареса, можете да дадете гласа си за нея. Ще я намерите на http://contest.afghanistanmatters.com/?p=1974 Директно излиза точно тя. Трябва да се натисне черна звездичка под снимката и броят на гласувалите ще се увеличи с един. Ако пък снимката много ви хареса, можете да потърсите подкрепа за нея и при приятели и колеги. Гласува се от всички държави. Отчитайте, че принципът е: "Един компютър - един глас. " Всеки глас е много важен за мен.

Разчитам на приятелската ви подкрепа.
Бъдете здрави!
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Да подкрепим Ганчо Каменарски в конкурс за снимка от Афг

Непрочетено мнение от Грозев » пет май 21, 2010 1:31 am

Наш човек с наградата на НАТО за снимка от Афганистан
20.05.2010 | Спирдон Спирдонов


Изображение

Военният репортер полковник от резерва Ганчо Каменарски спечели една от четирите награди на публиката в конкурс за фотография на тема „Защо Афганистан е важен?” на Обединеното командване на въоръжените сили на НАТО в Брюксел. Снимката, озаглавена „Космически пейзаж”, му донесе наградата на публиката, в категорията „Красивият Афганистан”. Заради големият интерес към неговите фотографии България се е представила на второ място по рейтинг, изпреварена единствено от Съединените щати. Голямата награда в конкурса печели снимка на афганистанският фотограф Насим Фекрат. Повече за конкурса и наградените фотографии може да видите на интернет адрес: afghanistanmatters.com
Изпратих пет снимки за четирите категории: „Красивият Афганистан”, „Хората на Афганистан”, „Войните на ИСАФ в действие” и „Афганистанската национална армия”, казва авторът. Печели в три от четирите категории. В края на краищата обаче взема един фотоапарат вместо три. Такъв е регламентът.
В момента Ганчо Каменарски е журналист в Агенция „БЛИЦ”. Когато прави наградената снимка обаче той е в състава на в. „Българска армия”. Летях с един самолет „Херкулес” на 17 септември 2006 г. по маршрута Кабул, Кандахар, Херат, Кабул, спомня си той. От 1200-1300 м. височина със своя „Олимпус” запечатва, както става ясно след конкурса, за историята платото Шинданд, което се намира южно от Херат.
Гачно Каменарски не крие благодарностите си към професионалните фотографи от нашия вестник Александър Червенков и Красимир Тодоров, с чиято помощ подготви и изпрати снимките. Той се оказа единственият българин, включил се в конкурса. Според него е спечелил, защото снимката е различна от другите и заради многото си приятели по целия свят. Събрал е 1400 гласа. Те идват от Япония и Индия, от Шри Ланка и Афганистан, от Украйна и цяла Западна Европа, от САЩ и Канада и, разбира се, от България.
Афганистанският фотограф напълно заслужава първата награда, категорично заявява Ганчо Каменарски. И настоява да запиша, че участието му в конкурса се е превърнало в семейна кауза. Аз ще допълня, че книгата му „Афганистански истории” е качена на сайта на „Военно издателство” ЕООД. Там е и наградената снимка.


http://www.bgarmy.eu/?action=news&id=10161
Anyone who fights for the future, lives in it today

Отговори