Списание АЕРО - брой 78 (февруари 2015 г.)

Раздел посветен на българското авиационно списание АЕРО.
Място за анонси за предстоящи броеве, въпроси и предложения към редакцията и други подобни.
Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Списание АЕРО - брой 78 (февруари 2015 г.)

Непрочетено мнение от Грозев » вт яну 19, 2016 10:48 pm

Изображение

Heli-Expo-2015
Традиционното изложение за хеликоптерни технологии Heli-Expo-2015 тази година се проведе от 3 до 5 март в Орландо, Флорида, в САЩ. Александър МЛАДЕНОВ беше там и разказва от първа ръка.

Новини – военна авиация

Новини – гражданска авиация

Новини от България

Годишният доклад на АБА

Българските авиокомпании запазват позициите си


Ученията през 2015 г.
Красимир ГРОЗЕВ се срещна с полковник Николай Тушев от командването на ВВС и разговаря с него за основните учения и тренировки, които предстоят през годината.

Вертолети в снежния ад
В началото на месец март цяла България бе изненадана от силни снеговалежи. Особено тежко бе положението в Родопите, където много села останаха без ток, храна и напълно откъснати от външния свят. И така на мъжете и жените от авиобаза Крумово се наложи отново да помагат на бедстващи българи.
Борис ЛИЛОВ посети базата, за да се срещне с някои от авиаторите, участвали в спасителната акция.

Цветан Стойновски: инструкторът на космонавта Георги Иванов и на Чавдар Джуров
Ганчо КАМЕНАРСКИ разказва за авиаторската кариера на един заслужил и уважаван ветеран от военната и спортната авиация.
Балтийски патрул
От миналата година НАТО поддържа режим на усилено дежурство по „ер полисинг“ в Прибалтика. В началото на тази година мисията се изпълнява от военновъздушните сили на Полша и Италия. Ричард КУПЪР и Стив КОМБЕР посетиха авиобаза Шауляй в Литва, за да опишат в текст и снимки как се носи дежурството във времена на повишено напрежение между НАТО и Русия.

Летящото зайче
Борис ЛИЛОВ разказва за един от най-уникалните лични самолети, който се е носил в небесата за кратко, но е оставил огромна диря след себе си. А именно, личният самолет на бащата на „Плейбой“ – Хю Хефнър.

Следвоенният „Мустанг“
North American P-51 Mustang (мустанг – див кон в Северна Америка) e безспорно сред най-емблематичните бойни самолети на САЩ в годините на Втората световна война. Бойната му кариера продължава и след края ѝ, но е малко известен факт, че опитите за подобряване на конструкцията му и оптимизирането ѝ към изпълняването на ударни задачи не спират чак до началото на 80-те години. Красимир ГРОЗЕВ разказва за този малко известен клон на семейството на Mustang.

Оръжието на българската авиация - част VII
Евгени АНДОНОВ продължава с обзорния преглед на авиационното стрелково-артилерийско въоръжение на българската военна авиация през годините на нейното съществуване.

Купете в електронен вид тук!
Anyone who fights for the future, lives in it today

Отговори