Страница 1 от 1

Списание АЕРО - брой 79 (март 2015 г.)

Публикувано: вт яну 19, 2016 11:04 pm
от Грозев
Изображение

Краят наближава
Красимир ГРОЗЕВ прави обзор на ситуацията в изтребителната авиация на България и се опитва да начертае възможните варианти за нейното бъдеще.

Новини – военна авиация

Новини – гражданска авиация

Умишлено фатално снижение

Александър МЛАДЕНОВ разглежда някои аспекти около широко осветената от медиите по света катастрофа на полет 4U9525 във френските
Алпи на 24 март 2015 г.

Тракийски орел 2015-1 – първото за годината

Т-Х
Конкурсът на конкурсите

Екипът на АЕРО прави кратък обзор на конкурса T-X, който трябва да избере нов реактивен учебно-тренировъчен самолет за напреднало обучение за ВВС на САЩ.

МиГ-31 – имперският прехващач
Александър МЛАДЕНОВ оценява възможностите на флота тежки изтребители прехващачи МиГ-31 на руските ВВС, който в момента преминава модернизация, комбинирана с удължаване на техническия ре сурс.

3000 часа във въздуха и четвърт век на служба

На 9 март 2015 г. старши помощник-началникът в отделение „Планиране и отчитане на летателната дейност” в 24-та авиобаза Крумово майор Крум Семов лети като втори пилот на вертолет AS 532 Cougar за оказване на помощ на бедстващи в Родопите. Tогава той преминава границата от 3000 летателни часа, което е сериозно постижение за всеки военен авиатор. Борис ЛИЛОВ разказва за кариерата на един от най-опитните вертолетчици от Крумово

Цветан Стойновски: инструкторът на космонавта Георги Иванов и на Чавдар Джуров (част II)
Ганчо КАМЕНАРСКИ разказва за авиаторската кариера на един заслужил и уважаван ветеран от военната и спортната авиация.

Оръжието на българската авиация - Част VIII
Евгени АНДОНОВ продължава обзорния преглед на авиационното стрелково-артилерийско въоръжение на българската военна авиация през годините на нейното съществуване.

Купете в електронен вид тук!