Списание АЕРО - брой 72 (август 2014 г.)

Раздел посветен на българското авиационно списание АЕРО.
Място за анонси за предстоящи броеве, въпроси и предложения към редакцията и други подобни.
Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Списание АЕРО - брой 72 (август 2014 г.)

Непрочетено мнение от Грозев » пет окт 10, 2014 7:39 pm

Изображение

Презокеанските амбиции на BH Air
В самия край на юли 2014 г. в България пристигна дългоочаквания широкофюзелажен Airbus A330-200 на родния авиопревозвача BH Air. Красимир ГРОЗЕВ се срещна с Управителя и управляващ съдружник на компанията капитан Янко Иванов, за да разбере какви са плановете на BH Air за новата им придобивка.

Новини – Военна авиация

Новини – Гражданска авиация

Новини от България

Чужди тела

На 9 септември комисията за разследване на катастрофатана полет МН17,работеща под ръководството на холандския борд за безопасност (DutchSafetyBoard – DSB), публикува предварителния доклад.
Александър МЛАДЕНОВ обобщава основните моменти в него.

„Секретното“ учение на Графа
Екипът на АЕРО обобщава случилото се по време на българско-американска летателна тренировка „Тракийски орел 2014”.

Аварийно-спасителна тренировка
Чавдар ГЪРЧЕВ разказва в текст и снимки за екшъна на летище Пловдив.

Курс за приучване на МиГ-21
През 2014 г. ветеранът МиГ-21 не само че остана на служба в българските ВВС и след своята 50-а годишнина, но беше организиран курс за приучване на млади летци. Това нещо се смяташе, че е останало безвъзвратно в миналото, защото последният такъв курс се проведе през далечната 2008 г. Но както се казва, когато има средства и желание, невъзможното става възможно. Красимир ГРОЗЕВ разказва как започна курсът.

Въздушната мощ на Украйна
С голямо съжаление станахме отново свидетели на една много кървава война в границите на Европа. Въоръженият конфликт в източната част на Украйна за едни е антитерористична операция, за други – националноосвободителна война, но реалностите показват, че говорим за пълномащабна гражданска война, която се води между украинското правителство и проруските въоръжени формирования в Донбас.
Красимир ГРОЗЕВ се опитва да обобщи наличната до момента информация за състоянието на украинската военна авиация до началото на конфликта.

Безпилотните и военнотодело

От две десетилетия сме свидетели на непрекъснатия възход на безпилотните летателни апарати от висок клас във военното дело. Особено впечатляващ е прогресът на САЩ, Израел и донякъде Западна Европа. Докога ще продължи той и къде се крият подводните камъни, които ще ограничат бурния растеж, особено при системите от висок клас, чиито цени растат от ден на ден. Екипът на АЕРО се опитва да анализира оперативните преимущества и ограничения.

„Фантом“ в Турция
Историята на турските изтребители F-4 Phantom започва през далечната 1974 г. Благодарение на сериозна модернизация и интеграция на огромно разнообразие от модерно въоръжение се очаква тя да продължи до началото на следващото десетилетие, когато ветераните ще бъдат заменени от F-35A. Борис ЛИЛОВ разказва.

Ислямска държава в настъпление

Оръжието на българската авиация - Част I

Инж. Евгени АНДОНОВ разказва за началното развитие на авиационното стрелково и артилерийско въоръжение на българската военна авиация прeз годините.

И в електронен вид тук!
Anyone who fights for the future, lives in it today

Отговори