по повод кое?=RvE=Tito написа:Е за това идеше реч

по повод кое?=RvE=Tito написа:Е за това идеше реч
На твое място не бих се изказвал така, защото явно не си много запознат с историята.Кало написа:Тва, че авторът е олигофрен, не подценява по никакъв начин олигофренията на вярващите му. И толкова.
Ка-52 е по-добър но и доста по-сложен и скъп. В един друг пост се опитах да ви намекна за радиално противоположната доктрина на изтока и запада относно фронтовата линия и бойното поле. Докато едните предпочитат достатъчно евфективни, но евтини и пригодени за супер масово производство оръжия, другите винаги са си гонили фантазията за вундервафе-то. Всичко на бойното поле живее кратко, за това фундаменталното изискване е да бъде заменено бързо.Грозев написа:На твое място не бих се изказвал така, защото явно не си много запознат с историята.Кало написа:Тва, че авторът е олигофрен, не подценява по никакъв начин олигофренията на вярващите му. И толкова.
Простотиите и недодялките около Ми-28 не са от вчера и днес, а се простират има няма 30 - 35 години назад във времето. Вертолетът страда от много проблеми и е бутан много насила (и при съответните отчитания където трябва), особено през 90-те и началото на новия век. В нормална държава Ми-28 отдавна да е забравен, а Ка-52 да се кове като кренвирши, ама уви.
Механично Ка-52 е даже по-прост. Да, като авионика е по-сложен, но ако Ми-28 имаше същите способности разлика нямаше да има.Реконструктор написа:Ка-52 е по-добър но и доста по-сложен и скъп. В един друг пост се опитах да ви намекна за радиално противоположната доктрина на изтока и запада относно фронтовата линия и бойното поле. Докато едните предпочитат достатъчно евфективни, но евтини и пригодени за супер масово производство оръжия, другите винаги са си гонили фантазията за вундервафе-то. Всичко на бойното поле живее кратко, за това фундаменталното изискване е да бъде заменено бързо.
Това твърдение е трудно да се приеме без доказателства. Все пак Ка-52 е с убираем колесник и система за катапултиране. И съосната схема е много сложна кинематично. Новото усложнение при Ми-28 (двойно управление) не е замислено за първоначалните/всички модели. И остават подвижното оръдие и горно разположен (надвтулков) радар. Първото е по-скоро грешка (доказано по реална точност на дистанция) при толкова мощна система, директно взета от сухопътните войски. При американската система имаме специална разработка, с редуцирана кинетична енергия на снарядите, по-къс ствол и регулируема скорострелност.Грозев написа:....
Механично Ка-52 е даже по-прост.
...
Моите разсъждения са същите. Но не съм специалист и не смея да влизам в спорове с хора, дето евентуално разбират. Относно цената, там нещата са много размити, вкл. и Ми-28 да струва повече, заради някви корупционни схеми, но реалната му стойност да е по-ниска.Стоян написа:Това твърдение е трудно да се приеме без доказателства. Все пак Ка-52 е с убираем колесник и система за катапултиране. И съосната схема е много сложна кинематично.Грозев написа:....
Механично Ка-52 е даже по-прост.
...