Палубната авиация на СССР/Русия
Re: Палубната авиация на СССР/Русия
Интересен филм. Има хубави кадри на първите два прототипа на Су-27К, лично аз за първи път виждам 37-ми борд от близо и на качествен кадър.
освен 67 и 84, другите два борда, преминали ремонт и модернизация са 85 и 88.
http://russianplanes.net/images/to131000/130983.jpg
http://russianplanes.net/images/to131000/130966.jpg
Красавци!

Красавци!
Последна промяна от M-4 на нед фев 23, 2014 9:40 pm, променено общо 1 път.
В какво се състои модернизацията? Вижда се Л-150 в някой от вариантите й за изтребител (27,2; или 20, или 30), ама какво друго?
Не мога да отговоря веднага на въпроса. Външно по какво точно познаваш наличието на Пастел-а? Има снимка на екрана в кабината, но по него не мога да се ориентирам коя модификация е.
По разположението на антените - при Л-150 (която май официално не е Пастель) - в изтребителните варианти, монтирани на част от серията Су, се виждат ясно антенни устройства - по средата на предния ръб на полукрилото. Това са "СВЧ-блоки угломестного канала", които се поставят опционно - http://www.ckba.net/main.php?id=23 .
Има ги при Су-27СМ, разните видове Су-30, както и при Су-35С. Което не значи, че всички те са с един и същи вариант на Л-150. Доколкото знам, различните модификации се обозначават с номера на съответния модел самолет - Л-150-27.2 Л-150-20/30, Л-150-35
Има ги при Су-27СМ, разните видове Су-30, както и при Су-35С. Което не значи, че всички те са с един и същи вариант на Л-150. Доколкото знам, различните модификации се обозначават с номера на съответния модел самолет - Л-150-27.2 Л-150-20/30, Л-150-35
Ами доколкото аз съм забелязал, там промени няма, винаги е изглеждал така въпросният панел, дори на бордовете без монтирана СПО. Иначе по твоята логика апаратурата трябва да се нарича Л-150-33. А "Пастель" си е официално наименование на апаратурата.
Не говоря за панел, а за полукрилото. Не е моя логиката, а такива са наименованията на вариантите на Л-150. За името - не знам, на нито един официален сайт или документ, не се споменава Пастель, а само Л-150.

Интересно, на контракила на борд 88 са поставили емблемата с богатира на Сухой, и от двете страни

Вчера в Ейск. Четирите прясно ремонтирани борда.
Приморская компания изготовит для "Мистралей" партию палубных вертолетов Ка-52К
Доколкото разбирам това е закупуването. Правенето после. Интересно доколко морската верия ще е различна от другата?
Приемам будизма, 07.04.2014 г.
Свежо:

Взето от тук:
Палубные летчики Северного флота провели тренировки на комплексе "НИТКА" в Крыму
За другия комлекс временно затишие.

Взето от тук:
Палубные летчики Северного флота провели тренировки на комплексе "НИТКА" в Крыму
За другия комлекс временно затишие.

Което е малко странно - явно имат някакви проблеми с Ейския комплекс - иначе чудно защо ще ползват кримския...Стоян написа:За другия комлекс временно затишие.
Имхо - ползват и двата. Имаше достатъчно снимки и от Ейск. От друга страна - май той не е напълно завършен. А иначе - имат си Крим, ползват си НИТКА-та там.
обаче, трамплинът още не е годен за полети:
Когато бях в базата в Саки миналата година ми казаха че на трамплина му трябвало някакъв ремонт. Не ми е ясно какво точно. Във всеки случай не виждам какво чак толкова трябва да се ремонтира. Да беше някакъв сложен механизм или машина ОК, ама това е просто рампа от желязо и бетон....
Може би бетонът е с пукнатини и прочее, и изисква замяна...
В интерес на истината когато минах под трамплина доста от желязото изглеждаше ръждясало. Може би това е проблема...