Възможности за летене в България

Всички аспекти на съвременната гражданска авиация
Vladimir
Мнения: 1
Регистриран: чет юни 18, 2015 11:04 am

Възможности за летене в България

Непрочетено мнение от Vladimir » чет юни 18, 2015 11:18 am

Здравейте,

Живея и летя в Швейцария. Винаги, когато се прибирам в България, ми се иска да мога да летя, но имам трудности да намеря информация за работещите летища и най-вече за клубове, групи или училища, които могат да предоставят кратка информация за спецификите при летенето в България и самолети, с които може да се лети. Затова се обръщам към вас, хората с интереси в летенето и се надявам, че бихте могли да ми помогнете.

Притежавам CPL лиценз по EASA със SEP, MEP и IR класове, издаден от FOCA, авиационната агенция на Швейцария. Летя с различни типове самолети, напоследък предимно: DA40, P28A, PA34, C172, C152, V252. Бих желал да се запозная със спецификите в България (закони, документи, карти), да направя 1-2 ориентировъчни полета с друг пилот или инструктор и да намеря възможност да наемам самолети за мои полети.

Можете ли да ме насочите към организация, която е активна и предоставя такива възможности? Как организират частните пилоти в България летенето си: купуват си (част от) самолети или ги наемат от клубове?

Ще бъда много благодарен за всякаква информация, която бихте могли да ми дадете!

Владимир

Отговори