Страница 1 от 1

Обучаем пилот

Публикувано: ср окт 19, 2016 2:13 pm
от mitko7d
Тази седмица завършвам теоретичното си обучение в ЧТК PPL в София, но се чудя къде да почна да си карам летателните часове. Насочил съм се да стана професионален пилот и искам не просто да ме научат да летя, а да ме научат на процедури и на навигация.
Чух, че Свилен е добър пилот , но не обръща внимание на английския в неговите курсове. В долна баня чух, че летят на самолети, които са много леки (не знам дали е за предпочитане).

Ако някой може да ме насочи къде е по добре или който е карал своите курсове там да ми даде някой съвет ще съм много благодарен.

Re: Обучаем пилот

Публикувано: ср окт 19, 2016 3:17 pm
от gig
Различните етапи на летателното обучение може да се изкарат в различни центрове, но винаги първата стъпка е да се научиш да пилотираш, а процедурите за търговските полети са след това.

Относно това в кой учебен център - добре е да провериш няколко и да избереш в зависимост от условията, цените и т.н., и най-вече инструкторът, който ще те обучава. Попитай хора, които са минали вече или сега завърпват обучението си, да ти препоръчат инструктор.
Аз не мога да дам лично мнение, но ако бях станал пилот, моят инструктор щеше да е Христо Фандъков (сега работи в BH Air, но мисля, че вече не се занимава с обучение).
Свилен Иванов е пилотът, който може да те научи на фигурен пилотаж.