Нискотарифни авиокомпании

Всички аспекти на съвременната гражданска авиация
Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Нискотарифни авиокомпании

Непрочетено мнение от Грозев » чет фев 19, 2009 4:20 pm

Wizz Air е в подем:


Wizz Air ще удвои самолетите си за две години
От Дневник
Последна промяна в 15:13 на 19 фев 2009


Нискобюджетната авиокомпания Wizz Air иска да удвои броя на самолетите си през следващите две години, съобщи Ройтерс, цитирайки директорите на компанията.

Въпреки трудните години за сектора Wizz Air се надява да има 42 самолета Airbus A320 до 2011 г. През тази година компанията се надява да превози 8 млн. пътници от 5.8 млн. минаата година.

Изпълнителният директор Йозеф Варади очаква консолидация на евтините превозвачи през следващите години. "В момента има 50 компании. Мисля, че след 10 години ще има само пет", каза той.

Според Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) отчита спад на превозите с евтини компании с 5.3 на сто за миналата година. В момента тези авиокомпании превозват 90 на сто от пътниците. :shock: :lol:

Wizz Air е частна компания и не разкрива финансовите си резултати, макар според Варади вече трета поредна година да има нетна печалба.

Основните конкуренти на дружеството по маршрутите в Централна и Източна Европа са SkyEurope, EasyJet и Ryanair.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/02/19 ... ve_godini/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Новини - Гражданска Авиация

Непрочетено мнение от Грозев » ср фев 25, 2009 4:41 pm

"Уиз ер" ще лети от София до Базел, Киев и Тунис
От Дневник
Последна промяна в 16:27 на 25 фев 2009


Авиокомпания "Уиз ер България еърлайнс" ЕАД ще може да извършва редовни полети от България до Швейцария, Украйна и Тунис. Това стана възможно, след като правителството определи нискоразходната авиокомпания за назначено-посочено въздухоплавателно предприятие от страна на България за експлоатация на маршрутите по редовните международни линии с тези страни.

Авиокомпанията ще поддържа линиите от София до Киев, Тунис и Базел. Полетите ще се извършват три пъти седмично по всяка линия със самолет "Еърбъс" А 320 с капацитет от 180 места.

Досега "България ер" от българска страна и "Суис ер" и "Флай Бабоо" от швейцарска обслужват линията София - Цюрих с общо 14 полета седмично. Към момента между България и Тунис няма назначени превозвачи и редовни линии не се експлоатират.

Присъствието на още един български авиационен оператор на авиационния пазар на страната ще допринесе за увеличаване на пътникопотока от и за България, което създава условия за увеличаване на валутните постъпления в националната инфраструктура на подсектор въздушен транспорт. Наред с това ефектът от предоставяне на по-рентабилни, достъпни в ценово отношение и разнообразни обществени услуги от въздушен превоз е от интерес за пътниците. Не на последно място е и ефектът от засилването на присъствието на българския национален въздушен транспорт на световните и регионални авиационни пазари.

"Уиз ер България еърлайнс" ЕАД е регистрирана в България. Към момента е назначена за експлоатация на редовни въздушни линии от България до Германия, Гърция, Турция, Молдова и Русия.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/02/25 ... v_i_tunis/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Новини - Гражданска Авиация

Непрочетено мнение от Грозев » вт юни 02, 2009 12:29 pm

Ryanair обяви първата си годишна загуба
От Дневник
Последна промяна в 11:16 на 02 юни 2009


Нискобюджетната авиокомпания Ryanair отчете първата си годишна загуба, съобщи "Блумбърг". Ирландската авиокомпания отчете нетна загуба в размер на 169 млн. евро за финансовата година, приключила на 31 март.

Причина за негативния резултат са по-високите цени на горивото, както и намаляваме на дела й в конкурентната Aer Lingus. За предходната финансова година, европейският авиопревозвач регистрира печалба от 481 млн. евро.

В същото време годишните продажби на Ryanair са се увеличили с 8.4% до 2.94 млрд. евро. От компанията посочват, че разходите за гориво са нараснали до 1.26 млрд. евро от 791.3 млн. година по-рано.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/06/02 ... na_zaguba/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Новини - Гражданска Авиация

Непрочетено мнение от Грозев » пет юли 24, 2009 6:31 pm

MyAir бяха до тук.

Италианският нискотарифен превозвач MyAir остана без лиценз

24.07.2009 14:08


Италианската Администрация за гражданско въздухоплаване (ENAC) отне лиценза на нискотарифната авиокомпания MyAir поради финансови проблеми и неспособност да изпълнява услугите си, съобщават международните медии.

Компанията вече месец оперираше с временен лиценз. Отмяната на разрешителното е валидна от полунощ на 24 юли.

В помощ на пътниците, закупили билети за полети на компанията за 24 и 25 юли, Alitalia ще пусне извънредни евтини полети.

От ENAC казват, че превозвачът не е в състояние да покрива разходите за основни услуги. По-рано този месец администрацията бе наложила изискване на компанията да възстанови безпроблемното опериране на полетите си, в които няколко месеца имаше забавяне и прекъсване. Въпреки това през последните дни няколко италиански летища са съобщили за забавяния и отмяна на полети на компанията. В резултат на това от ENAC смятат, че ако компанията продължи дейността си, това ще доведе само до „утежняване“ на проблемите за нейните клиенти.

По информация на различни румънски медии, в сряда стотици пътници са останали блокирани на летището в Банеаса, в северната част на Букурещ, поради отмяна на полети на компанията, която има задължения от 1,3 млн. евро към летището.

От MyAir вече няколко месеца се опитват да осигурят допълнително финансиране, но досега до сделка не се е стигнало.

Самата компания също потвърждава, че поради отнемане на разрешителното за полети от ENAC „компанията, за съжаление, е принудена да спре продажба на своите услуги“.

Преди няколко години MyAir обяви, че ще предлага евтини билети и от София до Милано и Болоня. Впоследствие тя започна продажба на билети, преди да получи разрешително за полети до София.

По информация на румънските медии MyAir е третият нискотарифен превозвач в Румъния по пазарен дял.

След отмяната на лиценза базираната в Будапеща Wizz Air, която е втората по големина нискотарифна компания в страната, веднага стартира два нови полета до Румъния, за да привлече клиенти на MyAir, пише Bucharest Herald.

MyAir предлагаше полети и до Атина, Солун и Истанбул.


http://www.investor.bg/?cat=6&id=84277
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Новини - Гражданска Авиация

Непрочетено мнение от Грозев » пон юли 27, 2009 4:38 pm

"Райънеър" реализира печалба
От Дневник
Последна промяна в 12:40 на 27 юли 2009


Изображение

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа - "Райънеър" отчете печалбата за първото тримесечие на финансовата си година, предаде агенция Ройтерс. Това се дължи на ниските цени на горивата през периода.

Компанията все пак заяви, че ще остане предпазлива в действията си до края на годината.

Нетната печалба на превозвача за трите месеца до края юни достигна 123 млн. евро при загуба от 90.5 млн. евро за същия период на миналата година. Приходите й намаляха с 0.3% на годишна база до 774.7 млн. евро. "Райънеър" очкава печалбата й за цялата фискална година да достигне около 200 млн. евро.

"Пасажерите ни се увеличиха с 11% благодарение на предприетите от нас намаления на цените на билетите със средно 13%.", каза главният изпълнителен директор на компанията Майкъл О'Лиъри. "В същото време много от конкурентите ни намалиха полете и по този начин загубиха част от клиентите си.", допълни той.

Ирландската авиокомпания планира допълнителни намаления на цените на билетите си. По този начин превозвача очаква да привлече хората, които са съкратили личните си разходи в резултат на финансовата криза.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/07/27 ... _pechalba/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Новини - Гражданска Авиация

Непрочетено мнение от Грозев » пон авг 24, 2009 11:21 pm

Sky Europe лети от България до Братислава вместо до Виена
От Цветелина Катанска
Последна промяна в 20:09 на 24 авг 2009


Нискотарифната словашка авиокомпания Sky Europe от събота лети от София и Бургас до Братислава вместо до Виена, съобщиха от дружеството. От Словакия пътниците на авиокомпанията се извозват с автобус до австрийската столица. И в момента продажбата на билети от София и Бургас до Виена продължава, показва справка в сайта на авиокомпанията. От дружеството дори разпространиха съобщение с промоционални цени на дестинацията от 11 евро в едната посока без летищните такси през ноември.

Изображение

От 17 август австрийското летище отказа да приема полетите на Sky Europe заради натрупаните от компанията дългове към аеропорта, които по неофициална информация достигат 4 млн. евро. В момента авиопревозвачът има съдебно решение за защита от фалит.

Заради финансови трудности част от самолетите на компанията са запорирани и летят чисто бели - без отличителните знаци на превозвача. В момента Sky Europe плаща дължимите такси на софийското летище седмица предварително, за да каца и излита от него. До редакционното приключване на броя от аеропорта не обясниха дали това е честа практика, или важи само за компании във финансови затруднения.

Проверка на "Дневник" в сайтовете на летищата в София и Бургас показа, че на нито един от двата не е съобщено изрично за промяна в дестинацията. В сезонната информация на летище София полетът се води до Виена. Единственото място, където е оказано, че самолетите на Sky Europe летят до Братислава, е дневното разписание. Авиопревозвачът не е включен в редовното разписание на полетите от и за летище Бургас. От телефонния център за информация на черноморското летище също не можаха да кажат точно в кои дни лети авиокомпанията.

Разстоянието между Братислава и Виена е около 59 км, обясниха от информационния център на Sky Europe в България. Засега от дружеството не обясниха докога ще продължи използването на комбиниран транспорт от компанията. В момента цената на двупосочен билет от София до Виена и обратно при заминаване на 25 август и връщане на 15 септември е около 450 евро. На подобна цена е и полетът до Бургас.


http://www.dnevnik.bg/pazari/companii/2 ... vmesto_do/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Новини - Гражданска Авиация

Непрочетено мнение от Грозев » вт сеп 01, 2009 1:20 pm

Нискотарифната SkyEurope обяви банкрут
От Дневник
Последна промяна в 12:49 на 01 сеп 2009


Словашката нискотарифна авиокомпания SkyEurope започна процедура по обявяване на банкрут, съобщи Dow Jones. Справка в сайта на компанията показва, че дружеството е прекратило всякакви резервации и продажби на билети.

Изображение

Телефонът на дружеството в България не отговаря, записано е съобщение, според което пътниците на компанията могат да получат повече информация от страницата на SkyEurope.

Виенската фондова борса спря търговията с акции на фалиралия холдинг. При затваряне на пазара в понеделник, акциите на компанията се търгуваха срещу 0.25 евро всяка.

Досега SkyEurope летеше под защита от фалит, издадена от съда в Братислава. От средата на август, летището във Виена отказа да приема самолетите на дружеството, заради натрупани дългове към аеропорта. Полетите от София и Бургас до австрийската столица бяха пренасочени към Братислава, от където пътниците се превозваха с автобус до Виена.

През миналата седмица дружеството предлагаше усилено билети, включително до Виена срещу 11 евро в едната посока с включени летищни такси, но без допълнителните такси за обслужване на резервацията, застраховката и багажа.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/09/01 ... i_bankrut/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Новини - Гражданска Авиация

Непрочетено мнение от Грозев » вт сеп 01, 2009 4:25 pm

И реакциите не закъсняха:

WizzAir предлага пакет от 30 евро за пътниците на SkyEurope
От Дневник
Последна промяна в 15:07 на 01 сеп 2009


Унгарската авиокомпания WizzAir предлага специална оферта за пътниците на обявилата фалит тази нощ авиокомпания SkyEurope, съобщиха от дружеството. Срещу 30 евро пътниците, които имат резервации за полет на банкрутиралата компания между 1 септември 2009 г. и 26 март 2010 г., ще могат да си купят еднопосочен билет до Прага и Будапеща. В цената се включват всички такси, които се начисляват.

За да се възползват от специалното предложение, пътниците трябва да посетят wizzair.com или да се обадят в кол-центъра на WizzAir. Местата са обект на наличност и пререзервирането трябва да бъде извършено до 15 септември. Допълнителните условия са предоставени на wizzair.com или чрез обаждане в съответния call center (02 9603888) за България.

Самолет на SkyEurope трябваше да кацне днес на летище София в 9.05 ч. според полетната информация. Полетът е анулиран. "Проблемът е между пътниците на авиокомпанията и фалиралото дружество, в случая ние не можем да направим нищо повече", обясниха от пресцентъра на летище София.

Оттам увериха, че по-късно ще качат информация за прекратените полети на словашката авиокомпания. От аеропорта на Бургас съобщиха, че е организирано пренасочването на пътниците към други авиокомпании заради анулираните полети.

През миналата седмица, изпълнителният директор на летище София Пламен Станчев съобщи, че SkyEurope плаща с една седмица предварително за правото да ползва аеропорта.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/09/01 ... nicite_na/

"България ер" също ще превозва с отстъпка пътници на SkyEurope
От Дневник
Последна промяна в 15:57 на 01 сеп 2009


Българският авиопревозвач "България ер" ще превозва пътници на банкрутиралата тази нощ SkyEurope на преференциални цени, съобщиха от дружеството.

Билетът за пасажери на словашката компания от и до Виена ще струва малко над 100 евро. "България ер" ще търси вариант да промени полетната си програма, защото за момента самолетите й по дестинацията са изцяло запълнени.

Билетите за пътници на SkyEurope могат да бъдат купени от всички офиси на "България ер", а също така и от туристическите агенции. За да получат такъв билет, клиентите на фалиралия словашки превозвач трябва да представят копие от оригиналния си билет и да резервират полета си максимално бързо, тъй като допълнителният капацитет, който "България ер" е в състояние да осигури, е ограничен.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/09/01 ... a_putnici/


EasyJet, FlyNiki, Ryanair и Austrian Airlines предлагат отстъпки за пътниците на SkyEurope
От Дневник
Последна промяна в 16:27 на 01 сеп 2009


Алтернативни полети за пътниците на фалиралата тази нощ компания SkyEurope, предлагат и от авиокомпаниите EasyJet, FlyNiki, Ryanair и Austrian Airlines, показва справка на сайтовете на дружествата.

Най-голямата нискотарифна компания в Европа - Ryanair предлага билети на преференциална цена от 25 евро. Те ще важат за полетите от Братислава до Аликанте, Барселона, Брюксел, Рим, Ливърпул и Лондон. Австрийският национален превозвач, с помощта на "Луфтханза" ще превозва пътници от и до Виена срещу билети от 150 евро.

Авиокомпанията на автомобилния състезател Ники Лауда - FlyNiki предлага билети от 99 евро. Партньор на компанията при изпълняването на полетите е Air Berlin. Цените на британската ЕasyJet започват от 45 евро за полети от Лондон до Прага и Виена и от Прага до Милано.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/09/01 ... predlagat/

Унгарската Malev и Чешките авиолинии предлагат билети на по-ниски цени за пътниците на SkyEurope
От Дневник
Последна промяна в 17:52 на 01 сеп 2009


Унгарската авиокомпания Malev също ще предложи билети на преференциални цени за пътниците на фалиралата през тази нощ словашка авиокомпания SkyEurope, съобщиха от дружеството. Предложението е валидно за полети на 1 и 2 септември. Цената на билета е 99 евро с включени такси. Чешките авиолинии предлагат билети по 50 евро за пътниците от отменените полети.

Офертата важи за полети от Прага до Братислава, Кошице и Виена. Пътниците трябва да представят валиден билет на SkyEurope, за да се възползват от предложението. Malev ще предложи на пътниците на фалиралата компания и други билети с отстъпка, но те ще бъдат обявени през следващите дни. Информация за тях може да бъде открита на сайта на компанията www.malev.com и www.malev.hu.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/09/01 ... predlagat/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Новини - Гражданска Авиация

Непрочетено мнение от Грозев » пет сеп 25, 2009 7:04 pm

Нискотарифната Germanwings се ориентира към бизнес клиенти
От Цветелина Катанска
Последна промяна в 18:43 на 25 сеп 2009


Нискотарифната авиокомпания Germanwings се ориентира към пътниците, които летят предимно по работа, съобщиха Андреас Енгел, директор връзки с обществеността в компанията. По думите му в момента компанията разчита основно на този тип пътници заради засилващата се тенденция към спад в туристическия бранш. "Само в Гърция спадът на туристите е около 30%", обясни Енгел. От София компанията пътува до летището Кьолн/Бон, като от 2007 г. до края на август 2009 г. е превозила общо 350 хил. пътници.

Germanwings е дъщерно дружество на германската компания "Луфтханза", която преди седмици купи и националния превозвач на Австрия - "Австрийски авиолинии". "Опитваме се да напредваме стъпка по стъпка, за да не повторим опита на вече банкрутиралата "Скай юръп", каза още Енгел. Началната цена на билетите от София до Кьолн е от 19.99 евро с включени летищни такси, но без допълнително доплащане за багаж, застраховка и паричен превод. Около 10% от билетите на компанията се предлагат на тази цена и ако се купят поне четири месеца по-рано. Средната заетост на местата в самолетите на дружеството е 80%."Най-добро развитие през последната година бележат полетите ни до Загреб, София и Прага", допълниха от авиокомпанията. Печалбата на дружеството за миналата година е 7.6 млн. евро.

Авиокомпанията присъства на българския пазар от март 2007 г. Досега дружеството е превозило общо 350 хил. пътници от страната към Германия и обратно. Авиопревозвачът извършва сезонни полети и към Варна и Бургас през лятото. "Конкуренцията между двете летища е много голяма, като условията, които предлагат, са почти еднакви", обясни Енгелс. От компанията не проявяват интерес засега към летище Пловдив, защото смятат, че основно бизнес пътниците пътуват от София.


http://www.dnevnik.bg/pazari/companii/2 ... um_biznes/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Новини - Гражданска Авиация

Непрочетено мнение от Грозев » пон ное 02, 2009 5:12 pm

Печалбата на Ryanair нарасна с 35%
От Велизар Узунов
Последна промяна в 12:22 на 02 ное 2009


Печалбата на най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа - Ryanair, се увеличи с 35% през второто тримесечие на фискалната й година, предаде "Блумбърг". Това се отдава на по-ниските енергийни разходи за периода в сравнение с 2008 г.

Изображение

Нетната печалба на компанията за трите месеца до 30 септември достигна до 250.5 млн. евро. Тя се е равнявала на 185.8 млн. евро за същия период на миналата година. Приходите на базираната в Дъблин компания намаляха с 4% до 992.1 млн. евро.

"Икономическата обстановка в Ирландия, както и в цяла Европа все още е много тежка", каза главният изпълнителен директор на компанията Майкъл Олиъри. "Добрите ни резултати до голяма степен се отдават на ниските цени на петрола", допълни той.

Ryanair е постигнала слаб напредък в преговорите си с Boeing за покупката на 200 самолета. Те трябва да бъдат получени в периода 2013 - 2016 г. Превозвачът заяви, че ако преговорите не бъдат финализирани до края на годината, поръчката ще бъде отменена.

Нискотарифната авиокомпания отчете първата си годишна загуба през 2008 г. В началото на миналия месец Ryanair предвиди, че ще обслужи 66 млн. пасажери до края на годината.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/11/02 ... asna_s_35/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Марко Марков
Мнения: 2191
Регистриран: съб мар 29, 2008 11:27 am
Контакти:

Re: Новини - Гражданска Авиация

Непрочетено мнение от Марко Марков » ср ное 04, 2009 6:45 am

Шефа на "Ryanair" Michael O'Leary продължава да рекетира "Boeing" вече повече от шест месеца. Ще успее ли и този път да получи големи отстъпки?

Ryanair CEO threatens Boeing with 'divorce'

Ryanair CEO Michael O'Leary has delivered an ultimatum to Boeing, saying he's ready to "divorce" his airline from its longtime partner and begin talks with European rival Airbus. O'Leary, known for his frequent brash and bombastic comments, had plenty to say about Boeing. Speaking to The Wall Street Journal, O'Leary says he thinks the recent management shakeup at the U.S. planemaker has distracted executives there. That, he warns, could threaten a large potential jet order from Ryanair.

RELATED NEWS:Air New Zealand to replace Boeing jets with Airbus
RELATED LINK:We will soon be Britain’s No 1 airline, boasts Ryanair (Times of London)

The Journal writes "Ryanair is one of Boeing's biggest airline customers and has been negotiating a possible order for 200 of its 737 model for more than a year, Mr. O'Leary said. If the order doesn't go ahead, the carrier will slow its growth, he said." In comments to the Financial Times, O’Leary says: "The difficulty has just been in getting someone in Boeing to make a decision. Boeing seem to have a degree of internal turmoil."

In a separate story, the Financial Times quotes O'Leary as saying that "if we don't get a deal with Boeing before the end of the year we're going to cut back the growth rate between now and 2012, through some cancellations, some deferrals and begin to run the business from 2012 for maximised profits . . . distribute cash out to shareholders." Still, the Financial Times points out "seasoned Ryanair watchers say this is all simply another piece of bluster from Mr O'Leary."

On that point, The Irish Times writes in an analysis piece that "in the past, O'Leary has threatened to defect to European rival Airbus to drive a hard bargain with Boeing." But, the Irish Times writes, "that avenue appears to have been closed off with Airbus recently letting it be known that it was not prepared to sell aircraft to Ryanair at the cut prices O’Leary wanted." The paper adds "it's not in Ryanair's DNA to simply stand still and count the cash. Its business model is built around aggressive growth. Don’t expect that to change anytime soon."

However, the The Source blog at The Wall Street Journal says there might be a reason to think this time might be different. The blog acknowledges "O'Leary is known to speak in the heat of the moment, use colorful language at press conferences to the amusement of journalists, and shoot from the hip."

"But," the blog adds, O'Leary's latest threats to possibly end its relationship with Boeing "were made in the company's second-quarter earnings statement. It would be folly to treat his threats to Boeing as empty ones. O’Leary can well afford to walk away. Ryanair has over EUR2.5 billion in cash reserves, a unique position of strength for any major airline." Stay tuned ...

http://www.usatoday.com/travel/flights/ ... 00891.blog

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Нискотарифни авиокомпании

Непрочетено мнение от Грозев » чет ное 05, 2009 3:19 pm

Нискотарифната Easyjet намалява билетите си с до 30%
От Дневник
Последна промяна в 12:45 на 05 ное 2009


Английската нискотарифна компания Easyjet ще намали с до 30% цените на самолетните си билети по всички дестинации за период от пет дни, съобщиха от дружеството. Отстъпката ще важи, ако клиентите си купят билети от 6 до 10 ноември. Общият брой на местата, които ще се предлагат с намаление, е 11 млн. за цяла Европа, от които 30 хил. за България.

Периодът, в който могат да се използват закупените промоционални билети, е 4 януари - 30 март 2010 г. Всички намалени цени на билети се прилагат автоматично в системата на онлайн покупка и ще бъдат валидни за всяко самолетно място, всеки полет и във всеки ден от периода на промоцията. От София компанията лети до Лондон, Мадрид, Милано и Манчестър.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/11/05 ... i_s_do_30/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Марко Марков
Мнения: 2191
Регистриран: съб мар 29, 2008 11:27 am
Контакти:

Ryanair

Непрочетено мнение от Марко Марков » пет дек 18, 2009 12:58 pm

"Ryanair" ще намали покупките на самолети от "Boeing"! Шумно рекламираният договор за 200 самолета с период на доставка 2013/16 година няма да бъде сключен.
Ryanair Confirms Boeing Negotiations Have Terminated Unsuccessfully
Ryanair, today (Fri 18th Dec 09) confirmed that its quarterly Board meeting yesterday determined that its negotiations with Boeing for an order of up to 200 new B737-800 series aircraft for delivery during the period 2013-2016 cannot be successfully concluded prior to the end of the calendar year and accordingly the Board of Ryanair have confirmed that its negotiations with Boeing have terminated unsuccessfully.
Ryanair confirmed that the breakdown of these negotiations will not effect its plans to take delivery of 112 B737-800 aircraft during the next 3 calendar years 2010 (48), 2011 (37) and 2012 (27), which will sustain Ryanair’s strong traffic growth over the medium term. Ryanair will now bringforward plans to significantly reduce growth and capital expenditures, in order to maximise cash balances for distribution to shareholders during the period 2012-2015.
Ryanair’s CEO Michael O’Leary said:
“We regret that our prolonged negotiations with Boeing have failed to reach a mutually acceptable conclusion. While we reached agreement with Boeing on pricing for 200 aircraft deliveries during the 2013-16 period, Boeing were unwilling to incorporate some other terms and conditions from our existing agreement into this new aircraft order . Ryanair has made clear to Boeing that we will not order aircraft if we believe that either the pricing or the other contractual terms and conditions will be inferior to those which we currently enjoy, as this would not be a wise or sensible use of shareholders funds.
“We have no plans to reopen discussions with Boeing or any other aircraft manufacturers. Instead we will focus our efforts on maintaining Ryanair’s strong traffic and new route growth into 2010 and we look forward to briefing shareholders in the first quarter of the New Year with a revised strategy which will comprise much reduced capital expenditures through 2011 and 2012, thereby generating substantial surplus cash balances for distribution during the period 2012-2015. I believe it is appropriate to return these surplus funds to shareholders, if we cannot use them to purchase aircraft on terms which enable us to meet our demanding return on capital targets.
“In the meantime we will continue to work with our partners in Boeing on the 48 deliveries which Ryanair is scheduled to take in 2010 and perhaps in future there may be other opportunities for Ryanair and Boeing to work together to our mutual benefit during the period from 2013 onwards”.

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Нискотарифни авиокомпании

Непрочетено мнение от Грозев » нед дек 20, 2009 1:54 am

Нов редовен полет от Летище София до Берлин
19.12.2009


На 23 декември тази година немската авиокомпания Hamburg International ще изпълни първи полет по своята нова редовна линия София - Берлин. Следващите ще бъдат на 30 декември и на 4 януари, а от 14 януари до края на месец март 2010 г. всеки четвъртък полет 4R 7619/20 ще каца на Летище София - Терминал 1 в 16:10 ч. и ще излита в 17:10 ч. С началото на лятното разписание полетите до Летище Шьонефелд ще бъдат увеличени на два седмично – в дните сряда и събота и по променено разписание.
При атрактивна цена на превоза Hamburg International предлага първокласно обслужване с нови самолети, храна и напитки на борда и безплатен превоз на 20 кг багаж.
Hamburg International е създадена през 1998 г. и превозва пътниците на водещи германски и европейски туроператори от над 20 летища в Германия и съседните страни до ваканционни дестинации в Европа, Северна Африка и Азия. Директни продажби за редовните полети от мрежата на превозвача се предлагат в Интернет.


http://www.sofia-airport.bg/pages/news. ... 01=106&p=1
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Нискотарифни авиокомпании

Непрочетено мнение от Грозев » вт дек 29, 2009 11:19 pm

Нискотарифната Germanwings ще запази лятното си разписание
От Дневник
Последна промяна в 16:03 на 29 дек 2009


Нискотарифната компания Germanwings ще запази лятното си разписание и през следващата година, като ще лети три пъти седмично от София до Кьолн/Бон, съобщиха от дружеството. Полетите на превозвача ще се провеждат в понеделник, сряда и петък. Лятното разписание влиза в сила от 29 март 2010 г.
.
Germanwings е дъщерна компания на германския национален превозвач "Луфтханза". Компанията лети до 70 дестинации в Европа, като основните й бази са разположени в Кьолн/Бон, Щутгарт, Берлин – Шьонефелд, Хамбург и Дортмунд. Флотът на дружеството се състои от 27 самолета Airbus A319.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/12/29 ... atnoto_si/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Нискотарифни авиокомпании

Непрочетено мнение от Грозев » ср яну 06, 2010 1:44 am

Еasyjet ще открие още 21 линии, предимно до средиземноморски курорти
От Дневник
Последна промяна в 12:15 на 05 яну 2010


Нискотарифната авиокомпания Easyjet ще открие още 21 линии през 2010 г., с което общият брой на новите маршрути през годината достига 70, съобщиха от дружеството.

С въвеждането на дестинации компанията, която лети и от София, ще предлага 500 маршрута, свързващи 19-те й бази във Великобритания и Европа с ключови летища в Европа и Северна Африка.


:arrow: http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/01/05 ... edimno_do/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Нискотарифни авиокомпании

Непрочетено мнение от Грозев » ср яну 06, 2010 4:27 pm

Нискобюджетните Jetstar и AirAsia създават първия в сектора алианс
От Дневник
Последна промяна в 12:56 на 06 яну 2010


Нискобюджетната авиокомпания Jetstar, собственост на австралийския национален авиопревозвач Qantas Airways и AirAsia, обявиха създаването на алианс, който намали разходите и цените на билетите, пише "Уолстрийт джърнъл". Това ще бъде първият в света алианс на нискобюджетни авиокомпании.

Изображение

Обединението между двата най-големи нискобюджетни авиопревозвача в азиатския регион може да преобрази местния пазар и да подложат на силен натиск конкурентите им като Tiger Airways.

Като част от споразумениет, Jetstar ще подели части и наземни и пътнически услуги с малайзийската AirAsia, която е най-голямата в Азия нискобюджетна авиокомпания. От Jetstar коментират, че споразумението се очаква да доведе до спестяването на разходи за милиони долари.

Експерти определят азиатския регион като един от най-бързо развиващите се пазари в авиосектора.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/01/06 ... purviia_v/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Нискотарифни авиокомпании

Непрочетено мнение от Грозев » чет яну 07, 2010 3:51 pm

Wizz air отчете 76% ръст на пътниците от и за България
От Дневник
Последна промяна в 11:49 на 07 яну 2010


Нискотарифната унгарска авиокомпания Wizz air е превозила със 76% повече пътници от и за България през 2009 г. в сравнение с 2008 г., съобщиха от дружеството. Така броят на летелите с превозвача хора е достигнал 590 хил. по 22 дестинации.

В цифрата се включват всички полети на авикомпанията от летищата в София, Варна и Бургас.От май 2010 г. компанията ще лети и до Париж/Бове, Франкфурт Хан, Болоня/Форли и Мадрид.

През тази година компанията планира да превози общо над 10 млн. пътници, като за миналата година общия брой на клиентите е достигнал 7.8 млн., което с 33 на сто повече в сравнение с 2008 г.

В момента Wizz air предлага 10 000 места на по-ниски цени, които започват от 43.99 лв. в едната посока с включени летищни такси, но без да се включват цените на багажа, застраховката и паричният превод. Срокът, през който пътниците могат да си ги купят, е 7-14 януари.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/01/07 ... bulgariia/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Марко Марков
Мнения: 2191
Регистриран: съб мар 29, 2008 11:27 am
Контакти:

Re: Нискотарифни авиокомпании

Непрочетено мнение от Марко Марков » пет яну 15, 2010 12:51 pm

Част от информацията се припокрива.......
Wizz Air с 33% ръст през 2009
Wizz Air, най-голямата нискотарифна–нискоразходна авиокомпания в Централна и Източна Европа е превозила 7.8 милиона пътници през 2009, което представлява 33% ръст за годината. През 2009 компанията отвори нова база в Прага, с която броят на базите достигна 11 в мрежата в Централна и Източна Европа, достави още 7 чисто нови самолета, с които общият брой на флотилилята достигна 27 Ербъс А320, откри 40 нови полета, което създаде мрежа от 147 отсечки.
По българската мрежа Wizz Air е превозила 590 000 пътника през 2009, 76% повече спрямо 2008. Добави още една нова дестинация от София до Айндховен и така осъществи първата транспортна връзка между двата града. Общо 22 отсечки (14 от София и 8 от Бургас и Варна) заедно със сезонните полети ще се обслужват с новият трети самолет, който ще се регистрира в България. От май 2010 година от София се откриват новите дестинации Париж/Бове, Франкфурт Хан, Болоня/Форли и Мадрид.
“Wizz Air беше една от най-бързорастящите авиокомпании в света през изминалата година. Така ще продължи и през 2010, когато ще отворим нови оперативни бази, ще открием нови отсечки, ще увеличим честотите на полетите и ще превозим над 10 милиона пътници.” – каза Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air.

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Нискотарифни авиокомпании

Непрочетено мнение от Грозев » ср яну 20, 2010 6:05 pm

Френски град обвини нискотарифната Ryanair в изнудване
От Дневник
Последна промяна в 12:16 на 20 яну 2010


Френският град По (Рau) обвини ирландската нискотарифна авиокомпания "Райанер" (Ryanair) в изнудване, съобщи агенция "Франс прес". Превозвачът е заплашил, че няма да ползва услугите на местното летище, ако не бъдат увеличени с четири пъти държавните субсидии за авиокомпаниите.

"Райанер" е поискала управата на По да повиши своите субсидии за авиопревози до1.4 млн. евро годишно за следващите две години. Компанията е гарантирала, че така ще запази полетите си от града до Великобритания, Белгия и френската столица Париж. В случай че По откаже да увеличи парите, нискотарифното дружество ще премести полетите си в близкото летище на град Тарб, са уверили от авиокомпанията.

От френските медии припомнят, че "Райнер" лети от малки и не много известни летища в Европа, за да плаща по-ниски такси на аерогарите. Дружеството често е поставяло условие на местните власти за предоставяне на финансова помощ, за да гарантира присъствието си на летищата им, пише "Франс прес".

Ирландската авиокомпания е най-големият нискотарифен авиопревозвач в Европа. Основана е през 1985 г. и в момента лети до 132 дестинации. През 2009 г. от услугите на дружеството са се възползвали 58.5 млн. пътници. Според френската агенция компанията е известна със своето екстравагантно поведение на пазара, част от което е идеята за въвеждане на "такса тоалетна" за пътниците, както и предлагането на места за правостоящи.

Към момента компанията не извършва полети от и за България.


http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/01/20 ... iznudvane/
Anyone who fights for the future, lives in it today

Отговори