Skyleader 600 в България

За любителите на леката авиация и любителското самолетостроене
Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Skyleader 600 в България

Непрочетено мнение от Грозев » чет авг 06, 2015 11:01 pm

Skyleader 600 в България
Написано от Списание АЕРО
ЧЕТВЪРТЪК, 06 АВГУСТ 2015 19:10


Днес, 6 август 2015 г., на летище Лесново до София, се проведе презентация на българската компания „Еъркрафт Кънстръкшън Сървис“ (Aircraft Construction Service - ACS), която организира у нас сглобяване на свръхлекия самолет Skyleader 600 („Скайлидер 600“) чешко производство. Той е предназначен основно за развлекателни полети, като може да изпълнява и специализирани задачи, като например наблюдение от въздуха.

Skyleader 600 е целометалически двуместен самолет. Изпълнен е като долноплощник с трапецовидно крило и прибираем колесник. Като опция се предлага и неприбираем. За безопасността на екипажа спомага и балистична парашутна система. Като основен вариант се предлага пилотска кабина с цветни дисплеи на фирма Dynon, но има опция и за оборудване само с конвенционални стрелкови пилотажно-навигационни прибори.

Машината се предлага и с три варианта двигатели, производство на австрийската фирма Rotax – има възможност за монтиране на R912UL, R912ULS и R914UL, като мощността е 80, 100 и 115 конски сили съответно. Витлото може бъде дву- или трилопатно с променлива стъпка.

Максималната излетна маса е 472 kg със спасителен парашут или 450 kg без него. Крейсерската скорост е до 230 km/h, а сривната скорост в конфигурация за кацане е 56 km/h. Разходът на гориво на варианта, задвижван от двигател R912ULS, е 18,5 литра на час при режим на работа с максимална продължителна мощност.

ACS организира сглобяването от китове, произведени от чешката компания Jihavian airplanes s.r.o. в софийския авиоремонтен завод ТЕРЕМ - „Летец“. Българската компания е изключителен представител за продажби на самолета не само у нас, но също в Гърция, Полша и Румъния.

Първият самолет, представен на Лесново днес, е бил сглобен от кит в Чехия от екип от специалисти на ACS и завод ТЕРЕМ - „Летец“. Той се използва като машина за демонстрации пред клиенти. В момента ACS има договор с ТЕРЕМ – „Летец“ за сглобяване на три самолета в България от части, доставяни от Jihavian airplanes s.r.o. В завода, разположение в северния район на летище София вече има отделена площадка за извършване на работите по сглобяването и изпитването, като това започва още следващата седмица.

Цената на самолета варира от 90 до 150 000 лв., като във вариант с максимално оборудване и екстри достига 300 000 лева.


Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

http://aeropress-bg.com/novini/36-news/ ... garia.html
Anyone who fights for the future, lives in it today

Отговори