Летящ автомобил.

За любителите на леката авиация и любителското самолетостроене
Потребителски аватар
Neno Er
Мнения: 120
Регистриран: чет юли 17, 2008 1:59 pm
Местоположение: гр.Плевен

Летящ автомобил.

Непрочетено мнение от Neno Er » нед мар 29, 2009 8:34 pm

Изображение

САЩ изпитаха първия летящ автомобил
19 Март 2009

Американската компания Terrafugia проведе първите изпитания на пилотната си разработка – летящ автомобил с името "Транзишън". В официалното съобщение на компанията разработчик се казва, че прототипът е предназначен както за масова употреба по пътищата, така и за излитане от всяка летателна писта, но за да се управлява ще е необходим специален лиценз. Представителите на фирмата твърдят, че документът може да се получи след курсове, на които трябва да се направят поне 20 летателни часа.

За наземна употреба "Транзишън" е автомобил, който се задвижва с обикновен бензинов двигател. Във въздуха ще се използва перков мотор. Превключването от обикновена кола към самолет отнема само 30 секунди – времето необходимо за разтварянето на крилата. По въздух мини самолетът може да измине 724 километра, а максималната му скорост е 185 км. в час. По земя "Транзишън" с напълнен догоре резервоар може да измине само 105 км.

Към момента "Транзишън" още е далеч от серийно производство. От компанията възнамеряват да подобрят конструкцията и да проведат допълнителни изпитания на летящия автомобил както по пътищата, така и по въздух. След това ще бъде конструиран нов прототип. Въпреки това вече се приемат предварителни заявки за купуване на иновацията. Предплатата е 10 хил. долара, а крайната цена на летящата кола ще бъде 194 хил. долара.

Изображение

Информация на Медиапул.
чичо Нено
В авиацията което става и в цирка не става.
Аватар JETPILOT BGspotters.net
доработен и подарен от Svetli Georgiev

Отговори