Как да стана любител пилот на хеликоптер

За любителите на леката авиация и любителското самолетостроене
piron45
Мнения: 2
Регистриран: ср окт 10, 2012 7:26 am

Как да стана любител пилот на хеликоптер

Непрочетено мнение от piron45 » ср окт 10, 2012 12:18 pm

Здравейте на всички.
Винаги съм харесвал летенето , но за съжаление в младите ми години такива екстри бяха лукс и ето ме вече на 53. От известно време ми се е загнездила мисълта да изкарам курс за любител PPL(H) пилот на хеликоптер. Няма за кога да ставам професионалист, а за собствено удоволствие и на семейството ми. Това разбира се може и да не стане, ако не мина медицинската комисия, макар че съм в добра кондиция, освен 2.5 диоптера късогледство. Но те биха могли да се оправят с лазерна корекция. Ще ми е интересно ако запознати с материала и летящи на хели се изкажат по темата, че в болшинството теми се говори за самолети , а пък аз искам да си кацам в градината, а не да търся летище и всичките неща около това. Просто хеликоптерите са ми слабост от край време, заради свободата на движение и независимост. Разгледах в нета и повечето фирми предлагат обучение за самолет или пък теорията някъде, пък си търсиш къде да летиш. Другият въпрос е навсякъде ли се преподава на английски, че моят хич не е добър :oops: и ако е така ще се наложи и интензивен курс по езика да изкарам :)
Ако взема PPL(H) и си купя хели,/от малките/ ясно е че с него през границата трудно ще мина, заради ограничението в далечина на полета на малките машини.Тогава с кой ще си говоря на английски в БГ, па макар и от летящо хели ?

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Как да стана любител пилот на хеликоптер

Непрочетено мнение от Грозев » пет окт 12, 2012 1:21 am

За PPL (H) у нас или във Варна при Авиоотряд Варна или в Горна Оряховица при Фортуна ер. Най-добре да се свържеш с тях и да говориш в конкретика.
В PPL не мисля, че има каквато и да е дисциплина, която се минава на английски, нито някой ще те изпитва на него.
За медицинската годност - за PPL ти трябва клас 2, която си е по-лека. Ако в България се заядат за нещо винаги има опция да минеш прегледите в Гърция, където нещата стават по-безболезнено.
Anyone who fights for the future, lives in it today

piron45
Мнения: 2
Регистриран: ср окт 10, 2012 7:26 am

Re: Как да стана любител пилот на хеликоптер

Непрочетено мнение от piron45 » пет окт 12, 2012 7:16 am

Благодаря г-н Грозев, ще им се обадя да ги разпитам как стоят нещата.

Отговори