[книга] “Емблеми на българските въоръжени сили”

Място за обсъждане на авиошоута, авиационни книги, списания, изложби, събития и други авиационни теми не включени в другите раздели
Потребителски аватар
вениамид могамедов
Мнения: 29
Регистриран: вт фев 12, 2013 10:40 am

[книга] “Емблеми на българските въоръжени сили”

Непрочетено мнение от вениамид могамедов » ср мар 27, 2013 12:22 pm

“Емблеми на българските въоръжени сили” е луксозно изпълнен и богато илюстрован каталог на емблемите, нашивани по униформите на българската войска в периода 1974-2011 г. Това е първото по рода си издание, обхващащо тематика, която до момента не е засегната в такъв обем от други автори.
Проекта представя 316 изображения на реални емблеми, разположени върху 52 цветни страници и разделени в 8 раздела. Към тях са добавени и допълнителни снимки с примери за носене на емблемите, историческа справка разглеждаща първите български униформени знаци от 1884 г. до 1974., кратки въведения във всеки раздел и речник на използваната абревиатура. Под всяко изображение на български и английски език са посочени официалното наименование, подчиненост и дислокация на съответната войскова част. Това превръща каталога в наръчник за изучаване историята на българската войска, при това основният обем информация е заложен в самите изображения, а текста е само допълваща част. Това е нов подход в изучаването на военната ни история, напълно адаптиран към изискванията на съвременния човек да получава на готово „сдъвкана” информация в графичен вид.
Изданието е подходящо, както за любители на българската армия, авиация и флот, така и за събуждане на интереса у подрастващите. Със своите справочни данни, книжката ще е от полза на всеки с афинитет към хералдика и фалеристика. Това е перфектния подарък за всеки мъж, който някога е имал допир до войската и военното ни минало и настояще.
Специално за авиофеновете !
Раздела на ВВС е най-големият по обем и представя над 100 емблеми. С изключение на АБ Балчик, тук са представени всички останали авиобази с подчинените им бойни и обслужващи ескадрили и съответната авиационна техника. Представени са и отделни випуски на летци, учебни звена и др. осигуряващи ВВС подразделения.

Ед. цена 10 лв. Поръчки тук чрез ЛС или ел.поща:
bulpatch@abv.bg и vchakov@abv.bg

Изображение

Отговори