Празник на Белозем 20.07.2013

Място за обсъждане на авиошоута, авиационни книги, списания, изложби, събития и други авиационни теми не включени в другите раздели
Потребителски аватар
LZ
Мнения: 154
Регистриран: вт юли 06, 2010 4:46 pm

Празник на Белозем 20.07.2013

Непрочетено мнение от LZ » вт юли 16, 2013 9:41 pm

По материал от hanggliding-bg.com

'На 20 юли 2013 на летище Белозем, ще се проведе юбилейна среща по случай 30 години от създаването на първия български мотоделтапланер. Поканени са всички ветерани на делтапланеризма както и всички ентусиасти и радетели за летенето в БГ. Срещата ще бъде открита от Иван Ангелов, който ще се върне от Америка специално за случая. За желаещите да полетят със своите мотоделтапланери, ще има организирано прелитане до мястото на което са правени първите изпитателни полети на мотоделтапланера- около 20 км от Белозем. Самата машина която в момента е експонат в музея на авиацията в Крумово, ще бъде предоставена от музея и транспортирана до летище Белозем. Ще бъде направено възпоминание за главния конструктор Христо Недев (Ицо Икара), - светла му памет. По-младите пилоти, ще имат възможност да се запознаят с останалите членове на екипа създал мотоделтапланера - Иван Ангелов, Андрей Добрев, Георги Анестев.
Организатор на събитието е Михаил Ангелов, син на Иван Ангелов. Възможно е да бъдат проведени полети на въздушен влек с безмоторни делтапланери.
Всички пилоти, фенове и съмишленици на авиационните спортове да се чувстват поканени на юбилея.'

Отговори