Форумен правилник

За новини, съобщения, проблеми и въпроси свързани с Форума
Admin
[Site Admin]
Мнения: 119
Регистриран: пон окт 01, 2007 7:23 pm

Форумен правилник

Непрочетено мнение от Admin » ср окт 03, 2007 10:06 pm

1. Мисия на Форума на списание АЕРО
Форумът на списание АЕРО представлява дискусионно пространство за обмяна на знания и мнения в областта на авиацията. Форумната управа предоставя това пространство на българските авиофенове и професионалисти от широкият свят на авиацията. Този сайт и Форум се финансира, изгражда и поддържа в Интернет на частни начела. Юридически Интернет пространството на форума на списание АЕРО представлява частна собственост, съответно управата има пълни права за определяне на правилата и ограниченията при ползването им.

2. Право на участие
Участието във Форума на списание АЕРО е ПРИВИЛЕГИЯ, а не универсално право. Тази привилегия се получава автоматично от всеки новорегистрирал се потребител, в замяна на задължението да се спазват правилата на Форума. Всеки потребител, който системно и целенасочено нарушава правилата или откаже да се съобразява с тях, може да загуби своята привилегия да участва във Форума.

3. Плурализъм
Форумната управа желае да предостави отлично място за дискусия на всички радетели на авиацията в България. Поради това управата ще се стреми да поддържа атмосфера на плурализъм. Въпреки това безспорен факт е, че всяко мнение тежи съобразно собствената си аргументация.

4. Етичност
Дискусиите във форумите трябва да се водят с уважение към потребителите и зачитане на правото на друго мнение. Предизвикването на груби спорове и скандали е недопустимо. Неетичното и грубо отношение към други потребители или трети лица и институции ще бъде редактирано, а системна проява на подобни действия ще се санкционира.

5. Правопис и кирилица
Във Форума на списание АЕРО се пише на кирилица и със спазването на основните правила на българския правопис, граматика и пунктуация. Не е желателно излишно използване на препинателни знаци, емотикони и ГЛАВНИ букви.

6. Реклама
Забранява се каквато и да е било реклама на търговски продукти без изричното разрешение на Форумната управа.

7. Ред
Желателно е всяка нова публикация да бъде пускана в раздела за който се отнася. Имената на новите теми трябва максимално кратко и ясно да изразяват тяхното съдържание. Преди да се създаде нова тема уверете се, че вече няма пусната такава с подобно или същото съдържание.

8. Добър вкус
При избор на потребителско име, аватар и подпис моля придържайте се към общоприетите морално-етични норми. Също така не публикувайте във Форума материали, които противоречат на тези норми.

9. Насоченост
Основната тема на Форума на списание АЕРО е авиационната. Изкривяването на темите към остри политически спорове е крайно нежелателно. Евтиното политиканстване, празните общи приказки и други подобни нямат място във Форума на списание АЕРО.

10. Злонамереност
Всеки потребител, който според форумния управа участва с цел да провокира, дразни или манипулира останалите потребители, ще бъде санкциониран по преценка на управата.

11. Санкции
Потребител, който нарушава или оспорва по-горе изложените положения може да бъде отстранен временно или завинаги от списание АЕРО по преценка на форумната управа.

12. Заявление
Форумната управа не носи отговорност за вярността и точността на информацията изнесени от трети лица в този Форум.

Версия 1.1.1

Отговори