ДП "РВД"

Всички аспекти на съвременната гражданска авиация
Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » вт окт 20, 2009 3:26 pm

Транспортният министър смени и управлението на "Ръководство въздушно движение"
От Дневник
Последна промяна в 14:07 на 20 окт 2009


Часове след като смени изпълнителния директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура", министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков освободи ръководството на Държавното предприятие (ДП) "Ръководство въздушно движение" (РВД). Все още от ведомството не са излезли с мотиви за смяната.

Преди месец беше премахнат контролният съвет на държавното предприятие, като остана само управителен. В него влизаха изпълнителният директор на компанията Емануил Радев и членовете Кирил Желев, Весела Господинова, Светослав Станулов и Павлина Аначкова. Петимата са били назначени през 2006 г. Управителният съвет вече ще бъде от трима членове, като транспортният министър назначи Георги Ангелов, Росен Петков и Петя Димитрова, съобщиха от ведомството.

Новият генерален директор на компанията е Георги Ангелов. Той е завършил Кировоградското летателно-щурманско училище в Украйна. Придобил е степен магистър в Академията на гражданската авиация в Русия. От 1981 година до момента заема различни длъжности в държавното предприятие "Ръководство въздушно движение".


http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/10/20 ... enieto_na/
Anyone who fights for the future, lives in it today

евентим_БГ
Мнения: 1
Регистриран: ср окт 21, 2009 1:00 am

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от евентим_БГ » ср окт 21, 2009 1:07 am

"Министърът на транспорта Александър Цветков освободи ръководството на Държавното предприятие (ДП) "Ръководство въздушно движение" (РВД)" - хахахаха......

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » вт юни 22, 2010 5:36 pm

РВД с нов директор
Написано от Списание АЕРО
Вторник, 22 Юни 2010 17:14


От днес, със заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, за генерален директор на ДП „Ръководство въздушно движение” е назначен Диян Динев. Основният му управленски приоритет, като генерален директор е да ускори изпълнението на стратегиите за развитие на РВД и работата по проекта DANUBE FAB, както и да подобри обслужващите функции на дружеството.
Промяната става само осем месеца след като за генерален директор на РВД бе назначен Георги Ангелов.
Диян Динев е завършил Висшето военно-въздушно училище „Георги Бенковски” в гр. Долна Митрополия, специалност щурман – управление на въздушното движение в гражданска авиация и инженер по изчислителна техника”. Динев работи в дружеството от 15 години. Започва кариерата си като асистент ръководител полети. През годините заема длъжностите ръководител полети, експерт „Обслужване въздушно движение (ОВД)”, ръководител сектор „Център за подготовка на кадри”. От 2006 година до сега оглавява дирекция „Управление на въздушното движение”.
Диян Динев е участвал в проекта по въвеждането на Категория 3 на летище София и в проекта по преместване на обслужването на прелитащия трафик от центъра за ОВД Варна в центъра за ОВД София.
Той участва и в управлението на проекта за изграждане на функционален блок въздушно пространство DANUBE FAB – проект по инициативата на Европейската комисия – Единно европейско небе за хармонизиране и обединяване на аеронавигационното обслужване в рамките на въздушните пространства на Република България и Румъния.
Диян Динев е представлявал ДП РВД и Република България в работни групи към ЕВРОКОНТРОЛ и ИКАО.


http://aeropress-bg.com/novini/36-news/ ... ektor.html
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » пет юли 16, 2010 12:00 am

Проектът за единно небе с Румъния навлиза в решаващ етап
Написано от Списание АЕРО
Четвъртък, 15 Юли 2010 23:16

Генералният директор на Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” (ДП РВД) Диян Динев и генералният директор на Румънската администрация за обслужване на въздушното движение (ROMATSA) Богдан Дончу обсъдиха развитието на проекта DANUBE FAB, който в момента е в решаващ етап. Работната среща се проведе на 14 и 15 юли 2010 г. в Единния център за управление на въздушното движение (ЕЦ за УВД) в София.

Ръководствата на двете предприятия разгледаха бъдещите си съвместни действия по управлението на проекта DANUBE FAB, с цел спазването от двете държави на поставения от Европейския съюз срок за установяване на Функционален блок въздушно пространство – 4 декември 2012 г.
Проектът DANUBE FAB навлезе в решаваща фаза, след подписването на Меморандума за разбирателство на 26 февруари 2010 г. между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и румънският му колега – Раду Берчану. Предстои да заработи Управителният комитет на проекта, който се формира на ниво заместник-министри от съответните заинтересовани ведомства. Очаква се също да бъде подписан и Меморандум за разбирателство между двете организации за аеронавигационно обслужване.
За повече информация за проекта DANUBE FAB можете да откриете тук: http://www.danubefab.eu


http://aeropress-bg.com/novini/36-news/ ... -etap.html
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » вт авг 10, 2010 11:53 pm

Подписаха меморандум за разбирателство по DANUBE FAB
Написано от Списание АЕРО
Вторник, 10 Август 2010 19:07


Генералният директор наДП „Ръководство въздушно движение” Диян Динев и генералният директор на румънския доставчик на аеронавигационно обслужване ROMATSA Богдан Дончу подписаха днес, 10 август 2010 г., в Букурещ Меморандум за разбирателство за сътрудничество по въпросите на предоставянето на аеронавигационно обслужване и за установяване на Функционален блок от въздушно пространство DANUBE FAB. Този меморандум беше подписан в съответствие с разпоредбите на Меморандума за разбирателство между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България и Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния, подписан на 26 февруари 2010 г. по същите въпроси.
Меморандумът между ДП РВД и ROMATSA е основен елемент от общите документи, гарантиращи установяването на DANUBE FAB в съответствие с крайния срок, поставен от Европейския парламент и Съвет на Европейския съюз – края на 2012 г. Чрез меморандума двете страни се ангажират да предприемат стъпки към постепенно хармонизиране на предоставяното аеронавигационно обслужване. Целта е по-нататъшното подобряване на безопасността, ефективността и капацитета, като аеронавигационното обслужване ще продължи да бъде предоставяно от сега съществуващите центрове за управление на въздушното движение в Букурещ и София.
Повече информация за проекта DANUBE FAB можете да откриете тук: http://www.danubefab.eu/bg/


http://aeropress-bg.com/novini/36-news/ ... e-fab.html
Anyone who fights for the future, lives in it today

ifatca-1
Мнения: 1
Регистриран: нед авг 15, 2010 3:46 pm

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от ifatca-1 » нед авг 15, 2010 3:51 pm

Много години съм работил в ДП РВД и с увереност мога да кажа, че промените, които г-н Александър Цветков – министър на транспорта направи в предприятието имат само козметичен характер. През последните няколко години предприятието е раздирано от вътрешни борби между различни клики, не са правени достатъчно инвестиции за жизнено необходима техника нужна за безопасното управление на въздушното движение. Едва за 2010 година е планирано изграждането на „Система за контрол и управление на наземното движение” (A-SMGCS), а в същото време необходимостта от такъв тип техника през последните години е изключително голяма и то не заради друго, а поради факта, че все още се използва старата Кула –София. Изграждането на новата Кула-София за управление на въздушното движение в зоната за излитане и кацане е все още във фазата на „Идеен Проект” има красива рисунка и дизайнерска къща спечелила награда за своята рисунка. В същото време резервите на предприятието според счетоводния отчет към 31 декември 2009 г. възлизат на 167 639 000 лв. и то след еднократна вноска от 177 819 000 лв. направена към държавния бюджет. След направената вноска към държавния бюджет мениджмънта в предприятието с всички сили започна кампания за насъскване на служителите от предприятието срещу управляващите. Все пак аз а и мнозинството от служителите в ДП РВД добре разбираме, че от тези резерви до този момент по един или друг начин се възползваха единствено тесен кръг състоящ се от елита в предприятието и техните приближени, тези резерви така или иначе не можеха да бъдат осезаеми за останалите служители. Аз и много други мои колеги сме удивени как е възможно г-н Александър Цветков - личност с ерудиция и изключително високо образование да повтаря грешките на своя предшественик и да толерира един изключително слаб и порочен мениджмънт. Ако господин Емануил Радев и г-н Георги Ангелов са уволнени основателно, то не са ли били техните решения в 99.9% функция от решенията на техните непосредствени заместници, именно тези които сега г-н Цветков активно промотира. Мнозинството от колегите в ДП РВД виждат в последните размествания големи противоречия. Все още обаче вярваме, че няма фактор над г-н Александър Цветков, който да пречи за вземането на рационални решения, макар че в предприятието представители на мениджмънта парадират, че имат влияние излизащо извън границите на министерството на транспорта.

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » пон авг 30, 2010 2:17 am

Интересно и явно вътрешно мнение!
Между другото, когато преди няколко месеца "Капитал" вдигнаха врява къде са парите на държавните предприятия излезе една статистика, която показваше, че ДП "РВД" има на депозитни сметки общо 41 млн. евро. Разплащателните сметки си бяха съвсем отделно.
Anyone who fights for the future, lives in it today

TCAS5
Мнения: 1
Регистриран: съб дек 11, 2010 12:05 pm

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от TCAS5 » съб дек 11, 2010 12:53 pm

Летище София без кула за управление на полети?

Повече от 4 години, след като е въведена в експлоатация новата писта за излитане и кацане, никой не се интересува, че има опасност за полетите на Летище София, предупреждава бившият ръководител полет в ДП „Ръководство на въздушното движение" Радослав Ганев.

Ето какво написа той до Money.bg:

На 31 Август 2006 г. Летище София въвежда в експлоатация нова писта за излитане и кацане. Няма никаква реакция от страна на ръководството на ДП „Ръководство на въздушното движение" (ДП РВД), въпреки че новата писта е изместена североизточно и практически няма никаква видимост към летателното поле и маневрената площ. Независимо от съвременната пистова система, кацането и излитането от летище София до този момент се извършва с повишен риск от възникване на инциденти поради нехайството на ръководството на ДП „Ръководство въздушно движение". Съвсем закономерно последваха и много сериозни инциденти, които можеха да завършат с трагична катастрофа.

Важно е да се отбележи, че на 4 октомври 2007 г. на заседание на Министерския съвет е определен за обект с национално значение изграждането на новата летищна контролна кула София. Според документ на Министерството на транспорта (МТИТС) „Цели на администрацията в областта на транспорта за 2010 г." през декември 2010 г. трябваше да се извърши първата копка от строителството на нова летищна контролна кула. Оказва се обаче, че въпреки решението на Министерския съвет, въпреки целите на настоящата администрация на МТИТС, документацията за провеждане на процедура за избор на изпълнител на строежа все още не е готова.

По този повод на 28 април 2010 г. пуснах доклад с рег. №13-00-298 до г-н Александър Цветков - министър на транспорта информационните технологии и съобщенията за сериозните закъснения и нередности по два от най-важните проекти в ДП „Ръководство на въздушното движение".

Един месец след моя доклад реакцията на МТИТС беше следната: на поста генерален

Директор на ДП „Ръководство Въздушно Движение" беше поставен г-н Диян Динев, "дясната ръка" на уволнения за „несправяне с работата" бивш генерален директор Емануил Радев. Лявата ръка на Емануил Радев, зам.-генералния директор на предприятието г-н Ангел Рачев продължава да е на поста си.

Ето и вторият проект. Договорът за новата софтуерна система SATCAS, който беше подписан през 1999 г. с краен срок за внедряване 7 октомври 2003, беше почти "окончателно" завършен през 2008 г. Оказа се обаче, че е необходимо да се платят допълнително средства, тъй като за 8 години експертите в предприятието не успяха да уточнят добре изискванията, които имат към фирмата изпълнител. Така бяха платени 9 млн. евро допълнително за смяна на операционната система под, която работи "новия софтуер".

На какво се дължи този огромен кредит на доверие към служители, които са проявили крайно нехайство в работата си през годините? Защо служител, който е поставил на дневен ред болезнени въпроси е наказан да не работи в предприятието?

Това са въпросите, на които търси отговори бившият ръководител полети. За не го не е без значение, въпреки че е напуснал по собствено желание системата, как се управлява важна за транспорта държавна структура - ДП "Ръководство на въздушното движение". Това е предприятие на извънбюджетна сметка и е тясно свързано с националната сигурност на България.

Money.bg пердоставя възможност да бъдат изложени и други гледни точки по темата. Важното е излитането и кацането на Летище София да е напълно безопасно!

Интересни дискусии по темата се водят на адреси:

http://money.ibox.bg/news/id_1029347993

http://www.bank-bg.com/letishte-sofiya- ... oleti.html


На адрес: http://aviobg.blogspot.com/ са бубликувани "Окончателни доклади" от Специализирано звено за разследване на авиационни събития(СЗРАС) и Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” (ГД „ГВА”) при МТИТС анализиращи сериозни инциденти на работно място София Кула.
Експертите от Специализирано звено за разследване на авиационни събития(СЗРАС) и Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” (ГД „ГВА”) при МТИТС, констатират:

„ Работно място София-Кула на летище София не съответства на новата конфигурация
и разположение на приетите за експлоатация нова ПИК и нов терминал.“


Още през 2004г. е било известно, че ще има нова писта и нов терминал, така че експертите от ДП РВД са можели да предвидят настоящия проблем свързан с безопасността на полетите. Към ностоящия момент дори не са готови документите за избор на изпълнител на строежа, а през 2008г., беше обявено, че в края на 2010г. ще бъде напълно готова новата контролна кула на летище София.

TCAS5

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » пет фев 11, 2011 6:39 pm

Споразумение между РВД на България и Сърбия
Написано от Списание АЕРО
Петък, 11 Февруари 2011 18:34


Генералният директор на ДП РВД Диян Динев и президентът на Агенцията за обслужване на въздушното движение на Сърбия и Черна гора (SMATSA) Никола Станков подписаха Споразумение за оперативно и техническо сътрудничество на двата доставчика на аеронавигационно обслужване. Основната цел е да се създаде рамка за двустранни отношения в тази област, което ще подобри безопасността и ефективността в техните райони на отговорност.
Сътрудничеството се основава на принципите на партньорство и взаимопомощ, като основните области отчитат и контекста на Единното европейско небе. Двете предприятия са част и от веригата за обслужване на въздушния трафик на Балканския полуостров и по направлението от Близкия Изток към Западна Европа и обратно.
Споразумението е в резултат от дългогодишното добро взаимодействие между двете организации в обслужването на въздушния трафик в региона. Договореностите за неговото подписване бяха постигнати на двустранна среща на генералните директори на SMATSA и РВД още през октомври 2010 г. в Белград.


http://aeropress-bg.com/novini/36-news/ ... arbia.html
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » пет юни 10, 2011 10:01 pm

IATA похвали РВД
Написано от Списание АЕРО
Петък, 10 Юни 2011 21:40


Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) отправи официална похвала към Държавно предприятие „Ръководство въздушно движение” (ДП РВД). Това стана на церемонията по връчване на ежегодните награди Eagle, която се проведе по време на 67-то годишно общо събрание на IATA в Сингапур.
ДП РВД за втори път, след 2009 г., е отличено за постижения в областта на въздушния транспорт и за изключителна ангажираност към авиационната индустрия като цяло, както и за коректното изпълнение на поетите ангажименти за намаляване на таксите за аеронавигационно обслужване. Тазгодишната похвала от IATA бе във връзка с намаляването на аеронавигационните такси от страна на РВД.
Въпреки световната икономическа криза, в последната година ДП РВД успя да намали таксите за обслужване с почти 3% в сравнение с миналата, при наличие на увеличени нива на трафика с почти 6% за същата година.


http://aeropress-bg.com/novini/36-news/ ... i-rvd.html
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » чет сеп 15, 2011 4:25 pm

Anyone who fights for the future, lives in it today

fitter
Мнения: 67
Регистриран: нед авг 28, 2011 4:03 pm

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от fitter » чет сеп 15, 2011 6:13 pm

Да почакаме няколко месеца, пък тогава ще псуваме. Обезщетенията ще се плащат от държавния бюджет, т.е., от нашите данъци!

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » пон сеп 26, 2011 3:21 pm

РВД с ден на отворените врати и кампания за набиране на служители
Написано от Списание АЕРО
Понеделник, 26 Септември 2011 14:19


ДП „Ръководство на въздушното движение" (ДП РВД) стартира кампания за подбор на кадри за длъжността „Ръководител на полети". Предприятието организира дни на “отворени врати”, по време на които всички заинтересовани ще имат възможност да се запознаят с професията “Ръководител на полети”, с изискванията към кандидатите, както и с условията за работа в Единния център за управление на въздушното движение на ДП РВД.

Дните на “отворени врати” ще се проведат на 29 и 30 септември, както и на 20 и 21 октомври 2011 г. от 14.00 ч в сградата на ДП РВД (гр. София, бул. „Брюксел" № 1). Всички желаещи да се включат е необходимо да се запишат на тел. 02/ 937 17 52 и/или e-mail: yordanka.petrova@bulatsa.com.
Всички отговарящи на изискванията могат да подават своите документи в предприятието до 31 октомври 2011 г. Препоръчително е кандидатите да са на възраст до 30 години към момента на подаване на документите, като е необходимо да притежават минимална образователна степен бакалавър, независимо от специалността, както и да владеят отлично английски език. Кандидатите ще могат да зададат своите въпроси и да получат подробна информация за обучението, което се предлага. Самият курс е с продължителност 3 години и по време на него обучаемите ще трябва да преминат необходимите професионални тестове, с които да затвърдят придобитите знания преди да започнат работа като „Ръководител на полети".
Повече информация за подбора на кадри за длъжността „Ръководител полети" може да намерите на www.bulatsa.com.


http://aeropress-bg.com/novini/36-news/ ... iteli.html
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » съб ное 26, 2011 1:16 am

Евроконтрол демонстрира „Единно небе”
Написано от Списание АЕРО
Петък, 25 Ноември 2011 18:32


Организацията на бъдещото въздушно пространство между България и Румъния беше демонстрирана днес, 25 ноември, чрез симулации в реално време. Събитието е част от проекта DANUBE FAB и се проведе в рамките на Деня на отворените врати в Експерименталния център на Европейската организация за безопасност на въздухоплаването (Евроконтрол) в Бретини, Франция.

Целта на симулациите е да се оценят и сравнят различните варианти за организация на въздушното пространство и трасета в DANUBE FAB, както и да се набележат най-добрите варианти по показателите ефективност, безопасност, капацитет и др.
„Проектът за функционален блок от въздушно пространство - DANUBE FAB измина значителен път и демонстрира сериозен прогрес”, заяви генералният директор на ДП „Ръководство въздушно движение” Деян Динев. Той каза, че симулациите в реално време на новата организация на въздушното пространство на България и Румъния е най-голямото събитие от този тип, провеждано досега.
С оглед демонстрираните днес междинни резултати в рамките на извършваните симулации в реално време е създадена увереност в двата доставчика на аеронавигационно обслужване(„Ръководство въздушно движение” и ROMATSA), че България и Румъния ще установят DANUBE FAB в рамките на поставения от ЕК срок – 4 декември 2012 г.
Военните ползватели на въздушното пространство и военните ръководители на полети са ангажирани в подготовката и участват активно в изпълнението на симулациите в реално време.
В деня на отворените врати Експерименталният център на Евроконтрол беше посетен както от представители на заинтересованите страни България и Румъния, така и на международни организации и доставчици на аеронавигационно обслужване от Украйна, Молдова, Унгария и Македония.
Създаването на Функционалните блокове от въздушно пространство (ФБВП), заложени в инициативата на Европейската комисия за „Единно европейско небе” (ЕЕН) стартира през 2004 г. с цел реорганизация на Европейското въздушно пространство като една гъвкава, хармонизирана и независима от националните граници на страните-членки мрежа. Инициативата за ЕЕН цели да оптимизира използването на въздушното пространство и капацитет с оглед свеждане до минимум на ограниченията, свързани с контрола на въздушното движение и максималното увеличаване на пропускателната способност по летищата.
България и Румъния изпълняват проект за установяване на ФБВП, наречен DANUBE FAB. В настоящия момент проектът се намира в своята ключова последна фаза на подробно проектиране и предварително внедряване (2011-2012), която има за цел да разработи минималните изисквания за оперативна съвместимост на системите за управление на въздушното движение.
Основните ползи за авиационната индустрия от реализирането на проекта DANUBE FAB се изразяват в повишаване на ефективността и безопасността на полетите, намаляване на полетното време чрез по-ефективни траектории и увеличаване на пропускателната способност на въздушното пространство на двете държави. Това ще доведе до понижаване на разходите на авиокомпаниите, както и на емисиите от вредни газове.Това от своя страна води до намаляване въздействието на авиацията върху околната среда и има вторичен финансов ефект, свързан със схемата за търговия с газови емисии.
Повече информация може да откриете тук: www.danubefab.eu


http://aeropress-bg.com/novini/36-news/ ... -nebe.html
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » ср юни 27, 2012 10:17 pm

Дни на отворените врати в РВД
Написано от Списание АЕРО
Сряда, 27 Юни 2012 19:06


За втора поредна година Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение" (ДП „РВД”) организира „Дни на отворени врати”, които ще се проведат на 4 и 5 юли 2012 г. от 10,00 часа в сградата на ДП РВД (. София, бул. „Брюксел" 1). Това съобщава Министерство на транспорта.

По време на дните на отворени врати в конферентната зала на Централно управление на ДП „РВД” всички участници ще бъдат запознати подробно с изискванията за кандидатстване за длъжността „Ръководител на полети”, детайлите около обучението, както и ще имат възможността да усетят работната атмосфера на действащите Ръководители на полети чрез посещение в Оперативната зала в Единния център за управление на въздушното движение (ЕЦ за УВД).

Всички желаещи да се включат е необходимо да направят заявка за записване като изпратят трите си имена и телефон за обратна връзка на e-mail: yordanka.petrova@bulatsa.com. Заявките ще се приемат до 3 юли 2012 г.


http://aeropress-bg.com/novini/36-news/ ... v-rvd.html
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » пет юли 12, 2013 3:32 pm

Шитстормът (очаквано) стигна и до РВД:

:arrow: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2142599
Последна промяна от Грозев на пет юли 12, 2013 6:12 pm, променено общо 1 път.
Anyone who fights for the future, lives in it today

Moss
Мнения: 1328
Регистриран: пон окт 08, 2007 5:24 pm

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Moss » пет юли 12, 2013 5:28 pm

След тая инициатива ще назначат само професионалисти. Убеден съм!

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » чет сеп 12, 2013 3:14 am

РВД въвежда свободно планиране на полетите
Написано от Списание АЕРО
Вторник, 10 Септември 2013 20:14


"Ръководство Въздушното движение" (РВД) въвежда свободно планиране на полетите от ноември 2013 г.. Първоначално системата ще се прилага само нощем, обясни генералният директор на РВД Диян Динев.

"На практика ще бъдат премахнати въздушните трасета и авиокомпаниите ще могат да летят към всяка една точка след предварително планиране и решение от страна на техните екипажи, в зависимост от метеорологичните условия (вятъра)", обясни Динев, цитиран от БТА.

Единствената цел на новата система е постигане на най-ефективните траектории на полетите, най-малък разход на гориво и разпространение на вредни емисии.

"Това е концепция, която допълнително ще натовари ръководителите на полети, но след анализите за безопасност сме уверени, че ще се справим", каза генералният директор на РВД.

Той уточни, че системата няма да доведе до увеличаване на летищните такси, а дали ще се стигне до поевтиняване на самолетните билети, зависи от авиокомпаниите.

Генералният директор на РВД бе категоричен, че премахването на предварителния трафик и въвеждането на свободното планиране няма да обърка по никакъв начин разписанията на полетите - не се променят полетите, идеята е да се промени начинът на планиране.

"Очакваме да се случи следното: излитане от Истанбул, след преминаването на определена точка може да се стигне до която точка на България прецени екипажът на самолета", добави зам.-оперативният директор на РВД Ангел Рачев, цитиран от "Фокус".

Свободното планиране на полетите е част от инициативата "Единно европейско небе", каза Франк Бренер, генерален директор на Европейската организация за безопасност на въздухоплаването ("Евроконтрол"), който е на посещение в България.

До момента едва седем страни от общо 39-те членки на "Евроконтрол" са въвели системата поради нейната сложност и България е една от тях.

"България е в челната тройка по ефективно управление на въздушния трафик от миналата година", похвали ни транспортният министър Данаил Папазов на пресконференция с Бренер и ръководството на РВД.


http://aeropress-bg.com/novini/36-news/ ... etite.html
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » пет сеп 20, 2013 6:48 pm

Нов директор на РВД
Написано от Списание АЕРО
Петък, 20 Септември 2013 17:43


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов назначи за генерален директор на ДП „Ръководство въздушно движение” Цветан Дилов. Това съобщават от МТ.

Дилов сменя досегашния директор на РВД Диян Динев, който от юни 2010 година управляваше предприятието след назначение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

Цветан Дилов има над 30-годишен стаж в Държавно предприятие „Ръководство въздушно движение”. Започва кариерата си в ДП РВД през 1981 г. като ръководител полети в Центъра за управление на полетите – София. През годините заема длъжностите – ръководител полети, началник на Центъра за управление на полетите в София, ръководител направление „Управление на въздушното движение“ в Централно управление на ДП РВД. През 1996 г. е назначен за заместник-генерален директор по оперативната дейност в ДП РВД. Той заема тази длъжност до 2001 г., когато става генерален директор на предприяитето, като на този пост е до 2006 г., след което е директор на дирекция „Безопасност“. От 2010 г. до сега е директор на Районния център за обслужване на въздушното движение – София.

Цветан Дилов е пълномощен представител на България в Управителния орган на Евроконтрол. Той участва и в множество комитети, работни комисии и групи, както и в работни органи на международни организации, като ИКАО, НАТО и Евроконтрол. Владее английски и руски език.

Назначен е и нов член на Управителния съвет на РВД – Юджел Атилла, на мястото на Гео Георгиев.


http://aeropress-bg.com/novini/36-news/ ... a-rvd.html
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: ДП "РВД"

Непрочетено мнение от Грозев » чет яну 23, 2014 12:53 am

Строят нов радиолокационен комплекс в София
Написано от Списание АЕРО
Четвъртък, 23 Януари 2014 00:12


ДП "Ръководство на въздушното движение" ще строи нов летищен радиолокационен комплекс в София. Министерски съвет осигури терена на последното си заседание.

Правителството предостави безвъзмездно на ДП РВД управлението върху част от имот - публична държавна собственост, в района източно от Терминал 2 на Летище София.

В полза на РВД беше учредено право на строеж върху терена за изграждане на нов летищен радиолокационен комплекс и пътна връзка.

Направен анализ на състоянието на настоящите радиолокационни комплекси констатира необходимост от цялостната им модернизация и изграждането на нов на друга площадка на територията на летището.


http://aeropress-bg.com/novini/36-news/ ... sofia.html
Anyone who fights for the future, lives in it today

Отговори