Списание АЕРО - брой 53 (януари 2013 г.)

Раздел посветен на българското авиационно списание АЕРО.
Място за анонси за предстоящи броеве, въпроси и предложения към редакцията и други подобни.
Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Списание АЕРО - брой 53 (януари 2013 г.)

Непрочетено мнение от Грозев » пон фев 04, 2013 11:14 pm

Новият брой е в продажба.
Както в хартиен, така и в електронен вариант.


Изображение

Ето и съдържанието:

Батерийни неволи на Дриймлайнера
Нова порция проблеми за Boeing 787 Dreamliner през януари. Екипът на АЕРО проследява какво се случи и защо авангардният пътнически самолет беше временно спрян от полети.

Новини - Военна авиация

Новини - Гражданска авиация

Новини от България

Провалът на С-27А в Афганистан

Екипът на АЕРО разглежда съдбата на една сделка за стотици милиони долари, която е на ръба на фиаското.

Спасителна акция в Рила
Борис ЛИЛОВ се срещна с екипажа на вертолет Cougar, който на 13 януари 2013 г. участва в изключително сложна спасителна акция високо в Родопите. По материала работи и Красимир ГРОЗЕВ.

За успокоение на ветераните...
„За успокоение на нас, ветераните” – това бяха едни от заключителните думи на генерал о.р. Евгени Манев в края на продължилата повече от шест часа дискусия за придобиването на нов боен самолет за ВВС на България. Волно или неволно, тези му думи точно илюстрираха провелото се на 17 януари 2013 г. в Централния военен клуб в София събитие, което сякаш по-скоро бе с цел ветераните от военната авиация и малцината представители на военната наука у нас да си кажат болката, а представителите на ВВС да се отчетат накратко какво са направили по проекта. Така или иначе, се получи интересно и информативно събитие, което за съжаление, трудно може да се каже, че ще промени нагласите по основните теми, свързани с покупката на нов изтребител.
Красимир ГРОЗЕВ посети събитието и разказва за него.

Авиогрупата от Враждебна
Красимир ГРОЗЕВ и Александър МЛАДЕНОВ посетиха Транспортната авиогрупа към 24-а авиобаза, за да видят как върви ежедневието на българската военнотранспортна авиация.

Време ли е?
Александър МЛАДЕНОВ разглежда въпроса за организирането на спешна медицинска помощ с вертолети в Европа и анализира предпоставките подобна система да се създаде рано или късно в нашата страна.

Франкофонска светкавична война
Екипът на АЕРО прави кратък обзор на военните действия в Мали.

Германия готви новите си вертолети за Афганистан
Екипът на АЕРО прави кратък обзор на приготовленията, които Германските въоръжени сили извършват, преди да разположат най-модерните си военни вертолети в Афганистан.

Зад Полярния кръг
През септември 2012 г. руските въоръжени сили проведоха първото по рода си общовойсково учение за защита на интересите на държавата в Арктика. Андрей ЗИНЧУК и Александър МЛАДЕНОВ разказват.

Самолетоносачи с червени звезди - Част I
Между 1945 и 1991 г. СССР е една от двете световни суперсили. Гигантската страна поддържа огромни въоръжени сили, които трябва да се справят с потенциалния противник на суша, въздух и вода. По редица исторически и геополитически причини обаче Съветският съюз тръгва от доста задна позиция при развитието на своя военен флот и по време на цялата Студена война се опитва да догонва традиционните морски сили от НАТО. Тази тенденция се запазва до разпада на СССР, а времето така и не стига за догонване на западната палубна авиация.
И все пак Съветският съюз има своите самолетоносачи и своите палубни самолети и вертолети. Красимир ГРОЗЕВ ще разкаже за самолетоносачите с червени звезди.

Ту-128 дългата ръка на ПВО
Евгени АНДОНОВ разказва за историята на един необичаен боен самолет – тежкият прехващач Ту-128.

Последният паднал
Евгени АНДОНОВ хвърля светлина върху известните факти за последния български летец, жертва на Втората световна война.
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
techo
Мнения: 401
Регистриран: ср апр 21, 2010 9:20 pm

Re: Списание АЕРО - брой 53 (януари 2013 г.)

Непрочетено мнение от techo » вт фев 05, 2013 8:02 pm

:D хе хе имам го вече и да ви кажа доста добър ми изглежда(досега детето ме остави да прочета само за 787)...Тая простотия с пожара направо ме разби-японски батерии,американска 'зареждачка' и цялото това нещо под френска 'шапка'-иди хвани къде точно е проблема!

Отговори