Списание АЕРО - брой 64 (декември 2013 г.)

Раздел посветен на българското авиационно списание АЕРО.
Място за анонси за предстоящи броеве, въпроси и предложения към редакцията и други подобни.
Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Списание АЕРО - брой 64 (декември 2013 г.)

Непрочетено мнение от Грозев » ср яну 15, 2014 3:35 am

Мина заслужената почивка след двойния брой посветен на МиГ-21. От началото на седмицата в продажба е новия брой:

Изображение
Anyone who fights for the future, lives in it today

Потребителски аватар
Грозев
[Site Admin]
Мнения: 10218
Регистриран: пет окт 05, 2007 8:18 pm
Местоположение: София

Re: Списание АЕРО - брой 64 (декември 2013 г.)

Непрочетено мнение от Грозев » вт яну 21, 2014 9:48 pm

Gripen триумфира в Бразилия
Абсолютно изненадващо на 18 декември 2013 г. бразилското правителство обяви, че слага точка на проточилия се близо 15 години процес по избор на нов боен самолет за страната. На нарочна пресконференция бе обявено, че Бразилия ще подпише договор за доставката на 36 броя многоцелеви изтребители Gripen.
Красимир ГРОЗЕВ разказва за шведската победа в Бразилия и експортните перспективи на Gripen на фона на този успех, осигуряващ дългосрочното развитие на типа.

Новини – Военни авиация

Новини – Гражданска авиация

Новини от България

Синът на „Черната птица“

Американската самолетостроителна корпорация Lockheed Martin публично обяви плановете си за създаване на височинен разузнавателен самолет, летящ на скорост, шест пъти по-голяма от звуковата. Александър МЛАДЕНОВ обобщава цялата налична информация по темата.

Черноработник с неясно бъдеще

Добрият стар Ми-8 с двигатели ТВ2-117 остава най-масовият граждански вертолет в Русия и много страни по света. Александър МЛАДЕНОВ разглежда перспективите за продължаване на неговата експлоатация и удължаване на живота чрез модернизация на авиониката и замяна на двигателите.

Американските въздушни граничари

Службата за митнически контрол и гранична охрана на САЩ използва голям брой специализирани самолети за въздушно и морско наблюдение. Екипът на АЕРО прави обзор на авиопарка и задачите на службата.

Една легенда на 50
Boeing 727 е спечелил място в авиационната история като един от най-важните пътнически самолети, спомогнал за развитието на гражданската авиация. Ключови за невероятния му успех се оказват много точната преценка, от какво се нуждае пазарът, както и авангардната аеродинамика, която позволява 727 да бъде изключително икономичен в експлоатация и да остава актуален и до днес. Борис ЛИЛОВ разказва накратко за този емблематичен тримоторник.

А-1 Skyraider - Част V
В предпоследната част от монографията за Douglas A-1 Красимир ГРОЗЕВ разказва за бойното използване на Skyraider от ВВС на САЩ в небето над Югоизточна Азия.

Живата торпила
Вече много десетилетия името на поручик Димитър Списаревски вълнува вниманието и въображението не само на любителите на военната история, но и на всички, които знаят малко или много за случилото се в небето на София в студения ден на 20 декември 1943 г. Евгени АНДОНОВ разказва.
Anyone who fights for the future, lives in it today

Отговори