Обучаем пилот

Всички аспекти на съвременната гражданска авиация
mitko7d
Мнения: 1
Регистриран: ср окт 19, 2016 2:02 pm

Обучаем пилот

Непрочетено мнение от mitko7d » ср окт 19, 2016 2:13 pm

Тази седмица завършвам теоретичното си обучение в ЧТК PPL в София, но се чудя къде да почна да си карам летателните часове. Насочил съм се да стана професионален пилот и искам не просто да ме научат да летя, а да ме научат на процедури и на навигация.
Чух, че Свилен е добър пилот , но не обръща внимание на английския в неговите курсове. В долна баня чух, че летят на самолети, които са много леки (не знам дали е за предпочитане).

Ако някой може да ме насочи къде е по добре или който е карал своите курсове там да ми даде някой съвет ще съм много благодарен.

Потребителски аватар
gig
Мнения: 507
Регистриран: чет окт 04, 2007 10:20 am
Местоположение: Sofia

Re: Обучаем пилот

Непрочетено мнение от gig » ср окт 19, 2016 3:17 pm

Различните етапи на летателното обучение може да се изкарат в различни центрове, но винаги първата стъпка е да се научиш да пилотираш, а процедурите за търговските полети са след това.

Относно това в кой учебен център - добре е да провериш няколко и да избереш в зависимост от условията, цените и т.н., и най-вече инструкторът, който ще те обучава. Попитай хора, които са минали вече или сега завърпват обучението си, да ти препоръчат инструктор.
Аз не мога да дам лично мнение, но ако бях станал пилот, моят инструктор щеше да е Христо Фандъков (сега работи в BH Air, но мисля, че вече не се занимава с обучение).
Свилен Иванов е пилотът, който може да те научи на фигурен пилотаж.
Сашо написа:Давай Гриша, че сбирка без теб е като авиошоу без Свилен Иванов!

Отговори